Opel Combo: afstellen distributie combo 1.3 crti

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: z 13 td

Hoe stel ik de nokkenassen af van een combo (corsa) 1.3 crti. Motortype: z 13 td ten opzichte van de krukas. De nokkenassen zelf zitten in hun huis en zijn op elkaar afgesteld. Occasiehuis als nieuw geplaatst met assen er nog origineel in dus die staan juist. Hoe blokkeer ik de krukas en de nokkenas zodat ik de losdraaiende kettingwielen kan vastzetten.

marc voyager

Geplaatst door marc voyager (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Combo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

marc voyager (0), 13 jaar geleden

Besten, ben inmiddels te weten gekomen dat in het nokkenashuis pluggen zitten. Als je die eruit haalt en je draait er een speciale plug met een pin aan in dan kan je de nokkenas(sen) blokeren in de juiste positie. Ergens ter hoogte v/d krukas zou ook zoiets moeten zitten om deze in de juiste stand te blokeren maar dat is absoluut onvindbaar. Iemand een idee of ik op het juiste spoor zit en zo ja hoe ik de krukas kan juist zetten.
Bedankt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Combo of stel zelf een nieuwe vraag.