Opel Combo: wanneer vervangen distributieriem?

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: Z13DTJ

Dit is eigenlijk een simpele vraag maar het antwoord is nergens te vinden in het serviceboekje en al zeker niet in de handleiding (heb meerdere keren gekeken!!).
Dus na hoeveel km moet de distributieriem vervangen worden?? BTW Ik bel niet naar een garage want ik vertrouw ze niet. Het kan goed zijn dat ze zeggen op '80000 km' als het er bijvoorbeeld 150000 km mogen zijn zoals met die 1.7 dieselmotoren van opel. type motor: Z13DTJ
THX!!

mutmong

Geplaatst door mutmong (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Combo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

prof (0) PRO, 13 jaar geleden

zit een ketting op
hoeft dus niet vervangen te worden
en waarom bel je niet gewoon een Opel dealer op die kunnen je een goed advies geven

mutmong (0), 13 jaar geleden

[quote=prof]en waarom bel je niet gewoon een Opel dealer op die kunnen je een goed advies geven[/quote]
Laat ons zeggen dat ik de garage waar ik de wagen gekocht heb, die geen officiële Opel dealer is (dus met bestelbon van een, andere, officiële dealer), niet 100% vertrouw (heb allen een goeie deal kunnen sluiten door overname oude wagen) wegens een slechte reputatie in het verleden (slecht herstelde tweedehandswagens die er al een zwaar ongeluk op hadden zitten) . Ze hebben mij met m'n Opel Kadett ook al eens geflikt ivm met een herstelling van een schijfrem. Aangezien ik de wagen nooit één enkele keer voor onderhoud in die garage achter gelaten heb had ik alleen de wettelijk 2 jaar garantie. Ik heb in die twee jaar wel kosteloos een nieuwe geleider voor een schuifdeur laten monteren.

Sorry voor het afwijken.
Ik ga ervan uit dat een officiële dealer niet zo happig is om info te geven als het om een wagen gaat die niet bij hen gekocht is (als het gaat om info ivm distributieriem) maar bij nader inzien is dit een wat dwaze redenering van mij want ze verdienen meer en meer hun brood met herstellingen en onderhoud ipv verkoop.

BTW: nooit gedacht dat men nog ketting gebruikte bij overbrenging van krukas naar nokkenas (kwam nochtans even ter sprake)

....en heel erg bedankt voor uw antwoord!

altijdwitgoed! (0), 13 jaar geleden

Ik heb een combo van 2004 en heb naar de opel garage gebeld.
Zij zeggen dat de riem om de 150.000 kilometer vervangen moet worden.Let wel op!Bij de 2004 motor.

mutmong (0), 13 jaar geleden

welke motor?
THX

Hans4040 (330) PRO, 13 jaar geleden

De 1.3 en de 1.4 hebben een ketting, de 1.7 een riem...

mutmong (0), 13 jaar geleden

zoals ik al dacht
nogmaals bedankt voor de antwoorden!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Combo of stel zelf een nieuwe vraag.