Opel Corsa 2005: afwatering

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: Z12XEP, Motorinhoud (cc): 1300, Vermogen (kw): 59

Ik ben op zoek naar afwatering openingen in de Opel Corsa.
Da afwateringen onder de parafaan zijn netjes open, maar vanonder het dashboard kastje komt (ik denk) condenswater als ik de airco aanzet.
Aan de bestuurderskant had ik eerst ook een lek, maar dat was het deksel van de zekeringenkast.
Nu ben ik dus op zoek naar een lek aan de bijrijderskant. Wie kan me vertellen waar het condens (want dat denk ik dat het is)van de warmtewisselaar normaal langs wordt afgevoerd?

John5711

Geplaatst door John5711 PRO , lid sinds 18 jaar geleden

5 Reacties

kaleido 1 PRO, 4 maanden geleden

Via een rubberslangetje dat in het midden van het schutbord aan de onderkant van de auto uitkomt.

Beste antwoord, geplaatst door John5711 PRO, 4 maanden geleden

Helemaal geweldig, dan ga ik daar kijken of een en ander vrij uit kan lopen. Is dat van binnenuit ook een beetje bereikbaar? Alleen de tunnel openleggen vermoed ik?
Dank voor de snelle reaktie

kaleido 1 PRO, 4 maanden geleden

Je kunt proberen via binnen links achter je dashbordkastje iets te zien , uitloop zit waarschijnlijk verstopt achter het hitteschild .

John5711 PRO, 4 maanden geleden

Ik ga ermee aan de gang. Dank voor de tip!

John5711 PRO, 4 maanden geleden

Afgelopen weekeind even snel onder de auto gekropen. Ik dacht eerst even de makkelijk toegankelijke optie bekijken.
Midden boven het subframe hangt inderdaad een slangetje met een soort van balgje. Toen ik in dat balgje kneep, ging het uiteinde van het slangetje open en kwam er een lading water uit. Hoe het systeem eigenlijk hoort te werken begrijp ik niet, maar ik heb het slangetje nu opengezet door er een stukje pun persluchtslang in te steken. Maar gezien de hoeveelheid water die er uitkwam, denk ik dat dit het probleem moet zijn geweest.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.