Opel Agila: Agila met 3 tal probleempjes

Brandstof: Benzine, Motorcode: Z1.2XEP

Hoi allemaal,

onze agila van 2005 heeft plots een drietal probleempjes.

1. het meest hinderlijke, omdat achter dit portier de kinderstoel zit. nl. Het linkerachter portier gaat niet meer open of dicht met de centrale vergrendeling. Knopje binnenin gaan alle portieren open, en dicht behalve links achter. Kinderslot zit er op en de deur gaat op geen enkele manier open. Vermoed zelf dat motortje centrale vergrendeling stuk is, maar weet niet hoe er bij te komen, omdat deurbekleding niet los gaat als portier dicht is. Iemand een idee?

2. Geen van de twee electrisch bedienbare spiegels, zijn te bedienen. Schakelaar? Zekering volgens mij ok, en dezelfde zekering word gebruikt voor centrale vergrendling volgens boekje. Iemand een idee.

3. laatste kleine probleemje.. Zoemer vergeten verlichting doet het soms wel, soms niet. Waar zit dit zoemertje?

Graag hoor ik van iemand van jullie, en liefst antwoord op eerste probleem, omdat dit het meest urgente is...


Groeten,

Jos

jos_s

Geplaatst door jos_s (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Agila? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

jos_s (0), 12 jaar geleden

Update:

heb vanavond de deur nog één keer open gekregen door aan de buitenkant de handgreep op te tillen terwijl ik op de sleutel ontgrendelde.
Binnenbekleding verwijderd, en geconstateerd dat volgens mij het slot zelf stuk is. Nu is de deur weer op slot, en gaat niet meer open. Maar om het slot te vervangen (zodra ik een ander heb), moet de deur weer open. Is er een mogelijkheid om de deur te ontgrendelen nu de binnenbekleding eraf is?

Wimski (0), 12 jaar geleden

Beste jos

Meestal zijn er een paar draadjes doorgeschuurd
die in de balg zitten tussen de deur en deurstijl
Of deze dan ook storing veroorzaken aan je
spiegels durf ik niet te zeggen
Zou je ook ff de balg aan de voorportier kunnen controleren

jos_s (0), 12 jaar geleden

draadjes voorgemeten, en die zijn (helaas in orde) ,blijft denk ik alleen maar het slot zelf over. Want ik hoor het slot wel "klikken" bij ver-, en ontgrendelen. Dus blijft m'n vraag, hoe krijg ik het portier open. Want om het slot los te maken, moeten er drie schroeven losgemaakt, op de kop van de deur, en die krijg ik niet meer open. Binnenbekleding is wel los. Dus als iemand me kan vertellen hoe ik langs de binnenkant op wat voor manier dan ook de deur open krijg dan hoor ik het HEEL graag... ;-)

jos_s (0), 12 jaar geleden

probleem met slot is opgelost. heb inderdaad een nieuw slot moeten plaatsen. Het openmaken van de deur was een drama, maar uiteindelijk wel gelukt. Heb plastic kap om slot , stuk moeten trekken, en dan na veel gepiel, de deur open gekregen. Heb tegelijkertijd aan zwart palletje geduwd, en met andere hand aan stangetje getrokken, en zo de deur open gekregen. Slot vervangen, en vrouwtje weer blij.

Nu probleemje 2, en 3 nog oplossen. Als iemand me hier bij kan helpen graag. Draadjes in balg van bestuurderportier lijken in orde. Schakelaartje?

downforthecause (0) PRO, 12 jaar geleden

Haal je schakelaar er eens uit en blaas de schakelaar schoon met lucht of spuit er eens contactspray in, soms willen de contacten erin weleens problemen geven.Anders even meten of er spanning komt op je motor voor de verstelling achter je spiegelglas.

Zoemer voor je vergeten licht zit achter op je tellerunit, demonteren en de zwarte kap achterop je tellerunit eraf halen en je ziet je zoemer zitten, deze kun je vervangen door een ander (rond) zoemertje.

Succes.

jos_s (0), 12 jaar geleden

Hey,

dank je wel voor je meedenken.

Probleem 2, Schakelaartje opengemaakt, en contactjes op printplaat schoongemaakt met wattenstaafje, en alcohol. En jawel hoor. Beiden spiegels zijn weer te bedienen.

Probleem 3, klokken uitgebouwd, en zoemertje bijgesoldeerd. Alles functineerd nu weer naar behoren, en vrouwtje weer blij ;-)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Agila of stel zelf een nieuwe vraag.