Opel Zafira: airbag storings code B1001 a3

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: Z1.8xer

Hallo beste heren,
ik heb de volgende probleem namelijk een airbag lampje die brandt, deze uitgelezen met de opcom, geeft aan B1001-a3, left hand driver/right hand driver configurition error.er is hier namelijk de airbag module vervangen, maar deze komt van een engelse auto(zijn met rechts stuur namelijk).bij dealer geweest , zij beweren dat het niet te programmeren is.Monteur van de opel dealer wist niet zeker dat dat kon, want hij stond daar steeds aan zijn andere collega monteurs te vragen of het wel kon, dus vandaar mijn vraag of iemand weet of dit wel mogelijk is/ of dit wel klopt.
met vriendelijke groet .
danny

cuprapower

Geplaatst door cuprapower (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

R_Bakker (0) PRO, 9 jaar geleden

Airbag modules zijn volgens mij weten bij Opel 1 maal te programeren/ configureren

cuprapower (0), 9 jaar geleden

Hallo Ron bedankt voor je reactie,
Geldt dat ook voor een airbag module die goed is of een gecrashte.Want bij mij ging het om de passenger/driver te veranderen zodat de module weet welke kant wie is, en dat kan dus opel niet wijzigen, zeggen ze....

R_Bakker (0) PRO, 9 jaar geleden

De configuratie is naar mijn weten 1 te programeren

kleijn (0), 9 jaar geleden

Heb je de stekkers al gecontroleerd ?

cuprapower (0), 9 jaar geleden

Hallo heren,
Kleijn: welke stekkers bedoel je?denk niet dat hier een stekker probleem is.
Het probleem is dat de airbag module van een engels komt, dus hierbij geleerd nu dat je geen airbag modules van een engels auto in een nederlands voertuig moet gebruiken.Verder is de airbagmodule gewoon goed, alleen dus de melding(#1).Als opel dealer met zijn beste apparaat(TECH2) dit zegt dat zal het maar zo zijn en zij kunnen dat ook niet programmeren(gewoon niet mogelijk).Daarom mijn vraag hier op problemcar of dat echt zo was.Maar ok ik wil gewoon van alle ellende af,daarom ik heb gewoon een andere besteld van onderdelenlijn(erbij gevraagd of het van een ned.voertuig af komt), zodra ik de module heb geplaatst , laat ik weten nog hoe het is afgelopen.
alvast bedankt heren,
mvg danny

kleijn (0), 9 jaar geleden

bedoel hier mee te zeggen dat er eventueel een stekker los zit bij de partner van de zaak kon de dealer het ook niet vinden bleek de stekker onder de stoel los te zitten daar reageerde dus de airbag op
vandaar mijn opmerking zit er geen stekker los

cuprapower (0), 9 jaar geleden

Hallo heren, even een update,
De airbag module uit een engels voertuig heb ik weer geretourneerd.Nu heb ik dus een goeie module uit een nederlandse voertuig, alle storingen zijn nu weg(via mijn Opcom), behalve 1 en dat is de B1001; airbag ecu not locked.Opcom geeft aan programming failed bij lock ecu,.Ik heb verder niets aan gedaan(ben voorzichtig mee met het zelf programmeren)Bij de Opel dealer geweest, ze hebben alleen uitgelezen met de zelfde foutcode en zeggen dat zij minstens 1 tot 1,5 uur nodig zullen hebben voor het coderen.Ik wordt er niet goed van en betaal me steeds blauw bij de dealer en voor derde keer al.Heren enig idee/oplossing wat ik hier mee moet.
mvg danny

Tiguan (0) PRO, 9 jaar geleden

Airbag module is chassisnummer verbonden, als het goed is kan je met opcom de chassisnummer aanpassen AIRBAG SMD

cuprapower (0), 9 jaar geleden

Hallo tiguan thx voor reply,
Bij opel chassisnummer snap ik iets niet wat is de O of 0 , dus o van otis of 0 van cijfers.
bij mij is:W0L0AHM........,de 2e en 4e is dus een O of 0 ?????
mvg danny

Tiguan (0) PRO, 9 jaar geleden

is een NUL cijfer >0< GEEN Oooooos letter

cuprapower (0), 9 jaar geleden

Fijne Heren,
De Zafira is naar de Opel dealer gebracht voor programmeren, en het is hun gelukt, paar tientjes betaald en opgelost mijn probleem.
dank u voor het meedenken.
mvg danny

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.