Opel Zafira: Storing P0171

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Mijn motormanagement lampje is spontaan beginnen te branden. Tijdens het rijden begint hij soms spontaan te stotteren. Meestal als je een constante snelheid rijdt. Stationair loopt hij prima. Bij het uitlezen bij de Opel dealer gaf hij aan brandstof arm mengsel. Ze kunnen mij niet zeggen waar het vandaan komt. De dealer wil verschillende onderdelen gaan vervangen zonder te weten waar daadwerkelijk het probleem zit. Ik ben niet van plan van alles laten te vervangen als er niet in een richting wordt gezocht. Mijn vraag is dan ook iemand met ervaring en een goed advies of kan helpen. Zal zelf niet weten waar ik het moet zoeken. Heb er geen verstand van.

145.000 km gelopen bj 2007

Scooby9

Geplaatst door Scooby9 (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

JagerAutomotive.nl (0) PRO, 9 jaar geleden

Dit is een storing die veel oorzaken kan hebben. Het is op te lossen, maar dan zal er wel wat gemeten moeten worden. Als je daar zelf niet handig in bent, kan je beter een goede garage zoeken.

Ralf_Jensen (0) PRO, 9 jaar geleden

Arm mengsel kan verschillende oorzaken hebben. Tot zover hebben zij gelijk. Maar eerst moeten div. zaken worden uitgesloten.
Je praat over de dealer, ik neem aan een Opel-dealer. Beetje slordig als ze je deze boodschap meegeven.

Arm mengsel = te veel lucht, (of te weinig brandstof)

Maar doe zoals ´jagerautomotive´ aangeeft, zoek een garage die serieus dit probleem wil aanpakken. Wellicht is het maar een kleinigheidje, zoals een vacuümlek.

Shadowranger (0), 9 jaar geleden

Ik zou het eerst gaan zoeken in lekkage rondom de lambdasonde(s), katalysator, inlaatspruitstuk, inlaattraject voor/ na luchtmassameter, e.d. Mocht dat niets opleveren kan ik hooguit uit eigen ervaring zeggen dat 99% wordt veroorzaakt door een slechte luchtmassameter (defect of vervuilt). Eventueel een setje andere bougies insteken (weet niet of die al eens vervangen zijn en de conditie ervan). Laat ook eens de waarden van de lambdasondes bij rijcondities uitlezen.

Als laatste zou ik pas gaan denken aan vervangen van lambdasonde(s) en katalysator.

ruud dobbe-1 (0), 5 jaar geleden

Bij mij het zelfde probleem. P0170 Bank 1. Opel Zafira 2007 1.6
Lambdasonde(s) en katalysator en EGR klep zijn vervangen. Motor heeft een spoeling gehad voor eventuele koolresten te verwijderen. Dit alles is bij de Opelgarage gedaan.
Als de stekker van de EGR klep er af gehaald word dan loopt hij weer goed. Zodra deze er weer op gaat dan gaat hij weer pingelen.
Kan het ook in de bedrading zitten. Ik weet het niet meer.

Ik sta open voor ideeën.

Ruud

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.