Opel Astra: airbaglampje brandt

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 szr

goedendag allemaal,

ik wil bijna zeggen, ik ben weer terug van weg geweest. want ik zit nog met een probleem.
zal eerst wat meer informatie geven, ik ben in bezit van een 3 deurs astra g van eind 1998.
ik heb in 4 maanden tijd 2 keer moeten meemaken dat het airbaglampje is gaan branden.
ik ben toen naar mijn (betrouwbare) garage gegaan en zij hebben bij uitlezen geconstateerd dat het probleem zich in de gordelspanner zit.
maar bij eerste keer in de bestuurder gordelspanner en bij tweede keer gordelspanner bijrijderstoel. na de eerste keer ben ik op internet gaan zoeken
of probleem bekend is. het heeft dus iets met slechte verbinding van connector onder de stoel te maken.
de monteur heeft netjes foutmelding gewist en ik moest het in de gaten houden of ie weer in de fout gaat.
daarom liet ik de passagiers (waaonder kinderen) niet meer aan de bestuurderskant in en uit stappen. toen is echter bijna 2 maanden later voor tweede keer lampje gaan branden. bij weer uitlezen bleek nu dat het aan gordelspanner van de bijrijderstoel zit.
nu beweert monteur dat de gordelspanner misschien is afgegaan, ik zei dat dit niet kan omdat dan pijltjes op de gordelspanner zichtbaar is. dit staat ook in handleiding van de auto en dat ik op internet meldingen heb gelezen over slechte verbindingen onder de stoelen.
heeft de monteur nooit van gehoord bij de astra ? wat moet ik nu ? straks zet ie er toch een nieuwe spanner in van 150 euro per stuk ?
ik ben zelf ook technisch, dit lijkt toch duidelijk op een ander probleem dan de spanner zelf ? heeft er iemand een schema en tips hoe ik het anders zelf kan controleren/repareren ?

versace1

Geplaatst door versace1 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Indien bij het uitlezen blijkt dat het in de gordelspanner zit,en er geen sprake is van slecht contact of wat dan ook,blijft er denk ik maar 1 optie over en dat is het vervangen van de spanner..

Gissen = missen

En met denken en raden komen we niet ver..

anoniem-1573996169 (0), 14 jaar geleden

kijk eens even of je stekkers onder je stoel goed kontakt maken even de stekkers in en uitelkaar halen

versace1 (0), 14 jaar geleden

euh , moet ik dan preventief 2 gordelspanners laten vervangen a 150 euro per stuk ? en als blijkt dat dat het niet oplost ? als een spanner is afgegaan zie je dit toch aan de gele pijltjes op de behuizing ? de eerste keer was het bestuurderskant , bij tweede keer was het de andere kant, dit verbaasd me niets omdat die stoel dagelijks naar voren achteren wordt verplaatst. gisteren was het weer zover de stoel werd helemaal naar voren verplaatst om te kunnen in en uit stappen...

anoniem-1573996169 (0), 14 jaar geleden

ja juist omdat je vaak je stoel verschuift kan er wel een slecht kontakt ontstaan of kabelbreuk

versace1 (0), 14 jaar geleden

[quote=robby10030]kijk eens even of je stekkers onder je stoel goed kontakt maken even de stekkers in en uitelkaar halen[/quote]
hoe doe je dit ? kun je zo bij de stekker of moet de stoel los geschroefd worden ? zou graag meer informatie willen hebben.

anoniem-1573996169 (0), 14 jaar geleden

nou ik denk wel dat je deze stekkers zo onder je stoel ziet ziten kijk maar eens even ,gewoon de draden even nalopen

versace1 (0), 14 jaar geleden

[quote=robby10030]nou ik denk wel dat je deze stekkers zo onder je stoel ziet ziten kijk maar eens even ,gewoon de draden even nalopen[/quote]
moet ik maatregelen treffen ? ik bedoel accu los of zo ? of alleen er voor zorgen dat tijdens werken er aan NIET contact aan zet ?

Petje57 (0) PRO, 14 jaar geleden

Massaklem accu losmaken!
Meestal is de oorzaak een slechte stekkerverbinding maar is vaak niet te zien. Alles lijkt (!) oke. Enige remedie is: stekkers afknippen en draden aan elkaar solderen. Let op dat de draden niet verwisseld worden.
Nadien eerst systeem laten resetten middels apparatuur. Gaat niet door accu los te maken.

Gr.

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Opel geeft op dat je 30 minuten (een half uur) moet wachten nadat de accu is los gemaakt, voordat je aan het werk mag gaan.

kleijn (0), 14 jaar geleden

probeer eerst eens je stekke verbinding in te spuiten met contakt reiniger
???heeft dat resultaat
mvg willem2

versace1 (0), 14 jaar geleden

heb gisteravond ontdekt hoe je kabel met stekker los haalt van de stoel. je kunt er zo bij zonder stoel of iets los te halen. de gordelspanner heeft een dun 2 aderig kabeltje met een groene stekker er aan. niet echt netjes weggewerkt, hangt gewoon los onder de stoel, tijdens bewegen stoel schuift kabeltje over vloerbekleding en dikke kabelboom. heb weer terug geplaatst, was vandaag vrij maar het slechte weer heeft me tegengehouden.
heb geen garage of iets om droog te werken. ben zelf technisch van beroep zal zo snel mogelijk even nakijken. dus als ik goed begrijp, accu los, half uur wachten, groen stekkertje gordelspanner los halen en controleren op corrosie/slechte verbinding. heb contactspray en alles hier liggen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.