Opel Astra: kachel wordt niet warm

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16V

Beste heren,
Een astra G 1.6 16V uit 2001 kachel wordt niet warm. Radiateurslangen worden warm,kachelslangen worden warm tot aan de aangestuurde kachelkraan. Stekker van het kachelkraan motor geen spanning? Hoe wordt het aangestuurd,alles gecontroleerd tot zekeringen,maar geen spanning op de stekker.Tot aan de kraan word hij warm,maar de kachelradiateur niet.
Wie heeft zo'n ervaring reeds opgedaan?
Alvast bedank,
met vriendelijke groet,
marsancb.

marsancb

Geplaatst door marsancb (0) PRO , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Petje57 (0) PRO, 14 jaar geleden

Tot aan de kraan? Er zit helemaal geen kachelkraan in! De verwarming wordt bediend middels een klep die de lucht al dan niet langs de kachelradiateur stuurt.
Heb je de middenconsole uitgebouwd om de kachelradiateur zelf te controleren of deze koud blijft?

marsancb (0) PRO, 14 jaar geleden

Ja, tot aan de kachel kraan, voor de kachelradiateur heb je een kachelkraan die elektrich wordt bedient,tot daar wordt het warm,de middenconsole uitgebouwd,en het bakje waar de radiateur in zit afgehaald. Ik dacht ook dat de radiateur verstopt was,maar zag zo;n motortje die tussen de in en uitlaat buis van de kachel radiateur,en op het motortje zit er een stekker(dus ik ga er van uit dat het een kachel kraan is) en tot daar wordt het warm,de radiateur niet.gemeten op de tweepolige stekker geen spanning!!.
Mvg,marsancb

CorsaC (0) PRO, 14 jaar geleden

De kachelkraan geeft nog een trouwe keer problemen en is dan ook niet meer te krijgen.
Dit onderdeel is vervangen door een exmplaar zonder klep maar met 2 rechte pijpjes, omdat de kraan gaat tikken of dicht blijft staan.

marsancb (0) PRO, 14 jaar geleden

Okee CorsaC,
Bedankt, niet doorzoeken dus?
Mvg,
marsancb

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.