Opel CORSA 2008: Airbags

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: Z14XEP, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 66

Eind december 2019 functioneerde mijn auto helemaal niet meer. Bleek de software opnieuw geprogrammeerd te moeten worden. Dit heb ik ook laten uitvoeren en bijna alles funcineerd weer naar behoren behalve mijn airbags, die gaan niet meer aan. Al hou ik de airbagknop een aantal secondes ingedrukt , gebeurd er niets. De uitvoerder is nogmaals komen kijken en heeft het uitgelezen en kan geen storing of iets dergelijks vinden. Nu rij ik dagelijks zonderfunctinerende airbags. Kan iemand mij vertellen waar het aan ligt of wat er aan de hand is?

Rotterdammer81

Geplaatst door Rotterdammer81 (0) , lid sinds 4 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

kaleido 1 (945) PRO, 4 jaar geleden

Wat bedoel je met het indrukken van de airbag knop ?
Waarmee is uit gelezen ?

Rotterdammer81 (0), 4 jaar geleden

Met de rechte knop kan ik de airbags aan en uitschakelen. Deze doet het niet meer. Daar in tegen werkt de linker knop wel, daarmee kan ik de deuren centraal vergrendelen en ontgrendelen . Waarmee is uitgelezen weet ik niet. De garage waar ik mijn auto had gebracht heeft een externe partij de software opnieuw laten instaleren. De uitvoerder bleek gespecialiseerd te zijn in Opel's.

kaleido 1 (945) PRO, 4 jaar geleden

Waarom is er nieuwe software gezet?
Anders terug , dan is er met de update iets niet goed gegaan als het voor die tijd wel werkte.

    Ik kreeg mijn auto niet meer aam de praat nadat bij het contact maken alles in een keer weg viel. Auto is weggesleept en toen zei de monteur dat mijn software vervangen moest worden en mijn accu. De monteur heeft een extern iemand gehaald om die software te doen. Gelijk zag ik dat mijn airbags het niet deden en ik weet 100% daarvoor wel. - Rotterdammer81 (0), 4 jaar geleden

kaleido 1 (945) PRO, 4 jaar geleden

Dus terug , lijkt me.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.