Opel Astra: Airco alleen aan bij starten auto. Daarna sporadisch

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0DTL

Mijn airco slaat aan bij het starten van de auto. Vaak gaat ie daarna uit. Soms gaat ie weer aan en dan weer uit. Hij doet het dus niet constant. Nu heb ik uit een topic uit 2008 begrepen dat dit mogelijk te maken heeft met de aircokoppeling. Deze zou eventueel opnieuw afgesteld moeten worden. Ik heb hier even over gegoogled maar niets gevonden. Wel 1 topic uit een Ford Focus forum alwaar iemand een ringetje wat dunner heeft gemaakt om zo de luchtspleet wat te verkleinen. Ik weet inmiddels dat de spleetgrootte tussen 0.3 en 0.7 mm moet zijn (te meten met een voelermaatje). Uit het forum blijkt ook dat het dunner maken van het ringetje de spleet verkleint (hetgeen groter zou zijn geworden door slijtage). Maar nergens lees ik iets over het afstellen van de aircokoppeling. Hoe kun je deze afstellen? Zit er bij de opel compressor ook zo'n afstel ringetje of kan het hier anders?

Het forum topic staat hier: http://www.focusclub.nl/forum/showthread...

Dit lijkt me nog wel uitvoerbaar door mijzelf.

sretlow

Geplaatst door sretlow (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Hoe groot is die speling bij jouw pomp. Ik denk eerder dat het gas bijna op is . Als de spoel van de koppeling wel spannig krijgt maar door de grote ruimte niet wordt aangetrokken is wel de as magnetisch ,dit is te controleren. Er zijn zoveel soorten van bevestigingen de je het terplekke moet bekijken hoe te handelen. Om wat werkruimte te krijgen zou ik hem van de steun afhalen. Succes.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.