Opel Astra: kosten grote beurt

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: y1.7dt

Mijn opel astra heeft 150000 km op de teller dus belde ik de garage (opel dealer) voor een beurt. Daar werd verteld dat de grote beurt, incl. het vervangen van de distibutieriem, waar hij aan toe zou zijn mij 1062 euro zou gaan kosten! Is dit een normale prijs? heb 1 keer eerder met een skoda fabia de riemen moeten laten vervangen, dat alleen koste al 500 - 600 euries.

Geplaatst door

vernon (0)

al 14 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Probeer deze eens. http://www.mijngarage.nl/

JdeP 35

14 jaar

Bedankt, het scheelt echt heel veel, de distributieriem was volgens het onderhoudsboekje al vervangen dus bleef alleen de grote beurt over. volgens jouw link kost het mij nog geen 300 euro tegenover 670 bij de merkdealer ! ik ga snel een afspraak maken. Nogmaal bedankt !

vernon 0

14 jaar

No problem.

Succes!

JdeP 35

14 jaar

Probleem voor een deel opgelost. De grote beurt kost sowiezo ruim 120 euro meer bij de officiële opel dealer, maar daar kwam nog eens bij dat ik ruim 200 euro meer moest betalen voor een klepspelingcontrole ! die volgens de opeldealer niet door iedereen gedaan werd bij een grote beurt.

Nu is mijn vraag natuurlijk weer: is deze controle noodzakelijk, en zo ja, bij welke kilometerstand?

vernon 0

14 jaar

Iedere 150000 km of 120 maanden. ( Bron: Autodata )

moderator 0
badge

14 jaar

200 euro voor het controleren van de klepspelling, zijn daar een hele morgen mee bezig dan.

bij mijn weten hoeven hydraulischklepstoters niet gecontroleerd/gesteld worden dat gebeurd automatisch.

maar al zou het gecontroleerd moeten worden dat moet je toch in een uurtje kunnen doen

miraltje 0

14 jaar

Deze is niet voorzien van hydraulische stoters en moeten dus gesteld worden. Iemand die dit vaker heeft gedaan bij dit model kan zeggen hoelang dit duurt. Niet bij elke auto is dit binnen een uurtje te doen. Er zijn auto's waarbij dan de halve motor uit elkaar moet. En dat duurt dan echt langer.

moderator 0
badge

14 jaar

Zoals ik 'hier' kan lezen in het onderhoudschema wordt er inderdaad geadviseerd om bij de Y17DT motor de klepspeling te controleren/afstellen bij, 150.000 km of 120 maanden,deze afstelling duurt officieel 3 werkuren.

Het kan nooit kwaad om de klepspeling te controleren en/of af te stellen,dit komt de motor alleen maar ten goede.

Wat de prijs betreft zal ook hier natuurlijk weer een verschil zijn naargelang de garage.

Edit:ik ben wat te traag met typen.

JdeP 35

14 jaar

ok, blijft nog dus dat via mijn garage.nl niet gekeken wordt naar deze, voor deze auto, specifieke, "noodzakelijke" dingen die ws dan toch moeten gebeuren, naar mijn mening dan een tekortkoming. Ook de garage waar ik uiteindelijk de grote beurt heb laten uitvoeren heeft mij niet hierop gewezen.

Naar mijn bescheiden idee loopt mijn moter als een zonnetje, hoe kan ik merken als er bv toch een speling op de kleppen zou zitten ?

Ps.: bedankt voor alle reakties !

vernon 0

14 jaar

ik neem dus aan dat de klepspelingcontrole gelijk met het vervangen van de distributieriem gedaan wordt. (staat normaal 150000 km vcoor) Aangezien bij mijn auto de riem al bij 120000 km vervangen is zal ws, naar mijn idee de klepspelingcontrole zijn uitgevoerd.

vernon 0

14 jaar

Een goede monteur zal inderdaad de speling nagezien hebben en voor zover nodig, gecorrigeerd. Echter, er zijn ook minder goede monteurs............

moderator 0
badge

14 jaar

In economisch slechtere tijden willen de merkdealers nog wel eens wat -extra- doen wat (nog) helemaal niet nodig is, ten koste van de klant, ik heb dat al meerdere malen meegemaakt, dus zelf ook gezond verstand gebruiken, monteur tarieven liggen bij merkdealers vaak rond de 55 a 60 euro en bij een andere garage 35 euro, tel uit je winst.

pe3hmp 0
badge

14 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.