Opel Vectra: Airco defect?

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16V

Hallo,

heb deze week een gebruikte Vectra gekocht uit 2000. Vandaag was het de eerste dag mooi weer (20 graden), auto heeft de hele dag lekker in het zonnetje gestaan, dus lekker heet binnen. Airco aan dus. Heb "geregelde airco" op de auto, met 3 ronde display's, links de temperatuur, midden "auto" of uit en stand van de ventilator en rechts het display met knoppen waar ie naar toe moet blazen.

Het was erg heet dus heb de airco op Lo gezet. Ik had echter het idee dat er niet veel gebeurde, behalve dat ie vol ging blazen, maar niet echt koude lucht. Daarna op de Eco knop gedrukt (weet niet precies wat die knop doet, maar beetje aan het uitproberen), toen leek het wel wat koeler te worden, maar nog niet echt veel.

Als de auto stationair draait, loopt ie ongeveer 700 toeren, als ik vervolgens de airco op auto zet gaat ie naar ongeveer 1000 toeren.
Als ik hem daarna weer uit zet, hoor ik een Pfieeuuw geluid, dus airco lijkt wel iets te doen.

Heb onder de motorkap (na doorspitten forum) wel aan slangen gevoelt, weet alleen niet waar ik airco slangen moet vinden, maar er voelde er geen echt koud aan.

Heb ik gewoon te hoge verwachtingen van mijn geregelde airco, doe ik iets niet goed (eerste auto met airco) of heb ik genoeg reden om terug te gaan naar de Bovag-garage (heeft me 3 maanden garantie gegeven).

Alvast erg bedankt!

Oebelie

Geplaatst door Oebelie (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

garageburgwal (0) PRO, 15 jaar geleden

Eco knop is airco "uit" Bij de auto stand staat hij aan.
Airco moet gewoon koud worden. Laat even checken door de garage. Kan meerder oorzaken hebben waaronder een leeg systeem.
Ik weet niet wat de auto gekost heeft maar waarom geen 6 mnd bovag garantie? Bewust afgekocht?, alleen garantie op draaiende delen? Dan kun je de garantie waarschijnlijk wel vergeten..

Oebelie (0), 15 jaar geleden

De auto was te goedkoop om binnen de 6 maanden Bovag-garantie te vallen.

Vond het al aardig van hem dat hij er dus wel 3 maanden garantie op deed. Zal hem morgen bellen om te zien wat hij er aan wil/kan doen.

Bedankt in ieder geval!

garageburgwal (0) PRO, 15 jaar geleden

Is duidelijk..

Oebelie (0), 15 jaar geleden

Hoe bedoel je?

Is duidelijk van: duidelijk waarom ik geen 6 maanden garantie heb gekregen of duidelijk van: duidelijk dat hij je daar niet mee gaat helpen, omdat je maar 3 maanden garantie hebt, waarvan je denkt dat dat maar beperkt is?

Het is toch een bovag-dealer? Die moet toch aan bepaalde voorwaarden voldoen, of niet?

En ach, anders kan ik altijd naar Kwik-fit voor een gratis airco test. alhoewel er daar wel ineens alles mis mee zal zijn....

primera p11 (0), 15 jaar geleden

Als je 3 maanden bovag garantie hebt moet tie de airco gewoon maken.

garageburgwal (0) PRO, 15 jaar geleden

3mnd bovag garantie bestaat niet.. Het is 6 mnd bovag of niets..

Waar hij in die 3 maand wel garantie op geeft is maar net wat jullie hebben overlegd..

Ik bedoel dit niet negatief hoor, alleen dat dit niets met bovag voorwaarden te maken heeft.

Gewoon morgen even met de garage bellen en een oplossing bedenken..

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.