Opel Agila: Airco doet het niet

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: Z12XEP

Het probleem is als volgt:

De airco slaat niet in, na mijn bevinding( bij het uitlezen van de motor ecu) ziet ik in mijn data dat de systeem druk 0 psi is. Terwel het syteem goet gevult is 5.2 bar. Het gekke is dat wel de gemetespanning van deze sensor (afgelezen op de teskast) op loopt als ik er langzaam stikstof in laat lopen. Hoe kan dat dit? Het signaal komt wel binnen in de motor ecu, maar het wordt niet niet in druk omgereken en weergegeven? Zal het niet zo zijn dat de druk eerst hoog genoeg zal moetten zijn voor dat de pomp zal kunnen in slaan? Wie kan een tip geven?

Wat heb ik zelf al gedaan.
-De 3drukke schakelaar heb ik verwissel voor een nieuwe maar ik leest dan de zelfde waardes af. -Met teskast heb ik de mogelijkheid om pomprelais aan te sturen. maar dat doet de ecu ook niet. -Als ik het relais zelf aan stuur met door een massa op het relais dan gaat de pomp gelijk draaien.

Gr Bart

Bartvdlinden

Geplaatst door Bartvdlinden PRO , lid sinds 13 jaar geleden

3 Reacties

Pascal Limpens PRO, 12 jaar geleden

Vind het een beetje vaag verhaal, een airco wordt niet op druk gevuld
maar op gewicht.
Bij welke buitentemperatuur heb je je airco getest?
Onder de 5 graden zal hij waarschijnlijk ook niet werken.

Grtz, Pascal

Bartvdlinden PRO, 12 jaar geleden

Alvast bedankt voor het meedenken:

In de werkpaas ben ik er mee bezig geweest +/- 12 gr. cel er zat ongeveer 400 gram in toen ik er aan begon het was toen nog wat kout in de werkplaat ik had toen 4.1 bar na het ver vanngen van de sensor heb ik het systeem gevult met het voorgeschreven gewicht 500 gram en dat is de genoemde 5.2 bar. maar goed, aan deze drukken kan het niet liggen.

gr Bart

Bartvdlinden PRO, 12 jaar geleden

Hallo

Ik ben er zelf uit gekomen Dit is een vaker voorkomend probleem het zit in de motor ECU. Ik ga kijken of deze te maken is anders moed deze vervangen worden

Gr Bart

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Agila of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!