Opel Zafira: Airco lek, maar ventiel vast, dus leiding vernieuwen

Bouwjaar: 2004, Brandstof: LPG, Motorcode: Z1.8XE

ik heb een probleem met mijn airco. Ik heb een opel zafira A uit 2004 in juli 2010 gekocht. Omdat ik twijfels had over het onderhoud heb ik dit voorjaar een airco controle en zo laten uitvoeren. Er moest veel bijgevuld worden en helaas bleek snel daarna dat er nu lekkage is. Er is een lekkage zichtbaar op 2 koppelingen. Vandaag is gepoogd dit te repareren, maar op 1 plek zit een soort ventiel begrijp ik en die is met geen mogelijkheid los te krijgen; helemaal vastgekoekt. De monteur zegt dat als hij hem al los krijgt, hij zeker weet dat er geen nieuw ventiel meer terug kan. Hij ziet als enige oplossing de hele leiding te vervangen en dat is een prijzige oplossing. De inschatting is ca. 550 ex btw (leiding alleen kost meen ik 350 ex btw) En ik kan me voorstellen dat er binnen een beperkte periode ook de condensator zich aandient voor vervanging (levensduur is toch beperkt, of niet dan?). Maar ik wil niet zonder airco met de kindjes naar Frankrijk rijden.

Heeft iemand van jullie ervaring met zo'n vastgekoekt ventiel? Nog tips hoe dit wel los te krijgen zonder schade? Is het een optie een leiding van een sloop te gebruiken? Wat vinden jullie van dit bedrag (550 ex btw)?

groet,

Jos

josephusjg

Geplaatst door josephusjg (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

TheoStek (0) PRO, 12 jaar geleden

Je moet ééns kijken of de servicekoppeling zelf (waar het ventiel inzit) vervangen kan worden.

Er is ook nog de lokring methode (speciaal gereedschap en leiding verbindingen/koppelingen) waarmee het mogelijk is dat de oude service koppeling vervangen wordt door een standaard lokring service koppeling.

josephusjg (0), 12 jaar geleden

Bedankt Theo, als ik het zo zie loont het de moeite nog maar eens naar een specialist te gaan ermee. Prima garage hoor waar ik ben, met prettige betrouwbare mensen, maar niet gespecialissert in Airco.

Groet,

Jos

josephusjg (0), 12 jaar geleden

uiteindelijk is wel de hele leiding vervangen bij een specialist, maar met een gebruikte leiding. alles klaar voor de helft van het geld, inclusief nieuwe aircoservice en allemaal nieuwe ventielen. En nu maar hopen dat de condensator het nog lang uithoudt!

groet,

Jos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.