Opel INSIGNIA SPORTS TOURER: Airco maakt geluid

Bouwjaar: 2012, Brandstof: Diesel, Vermogen (kw): 143

Hallo,

Sinds enige tijd maakt de airco van onze Insignia een raar geluid. Als ik het omschrijven moet zal ik zeggen dat het net zoals een kachel thuis klinkt wat te weinig water in heeft of dat men in een metalen buis blaast. Aircokoelmiddel heeft men bij de dealer al nagekeken en het miste alleen een heel klein beetje. Normaal zei men.
Dit "geluid" doet zich niet altijd voor. En als ik de airco uitschakel en na een paar kilometer weer inschakel is het geluid weg.
Ik wil me bij voorbaat bedanken voor eventuele antwoorden.

Tony11620

Geplaatst door Tony11620 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Insignia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

kaleido 1 (1660) PRO, 8 jaar geleden

Klinkt toch echt als te weinig koudemiddel , hoe heeft de dealer geconstateerd dat er "iets" te weinig in zat , dit kan alleen , door het systeem leeg te maken met speciale apparatuur , te wegen wat er uit gekomen is , weet je wat er weg is , systeem te vacumeren en weer af te vullen met de juiste hoeveelheid , is dit gebeurt ?

Tony11620 (0), 8 jaar geleden

Beste Kaleido 1,

Bedankt voor uw snelle reactie. Nou u het zegt klinkt het wel logisch dat dit een bepaald stromingsgeluid is. Ik weet niet hoe ze dat deden. Bij de garage zeiden ze slechts dat ze 50 of 150mg(weet het niet meer) erbij hebben gedaan. Volgens de dealer is het normaal dat de airco iets aan koelmiddel verliest. Maar ik zal bij een Bosch service of zo een afspraak maken voor een second opinion.

kaleido 1 (1660) PRO, 8 jaar geleden

Max. 10% per jaar is vrij normaal .

DRAZ (0) PRO, 8 jaar geleden

Denk eerder aan 50 of 150 gram... ;-) Is inderdaad normaal dat je zoals Kaleido aangeeft een klein percentage verlies hebt. Getest op lekkage?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Insignia of stel zelf een nieuwe vraag.