Opel Vectra: Airco probleem

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8i

Hallo,

Ik heb een Vectra B met daarin handmatig bediende airco. Nu is het zo dat de airco het de laatste dagen niet meer doet. Er komt geen koude lucht meer uit. Als ik het knopje van de airco indruk gaat het lampje branden en hoor ik de aircopomp aanspringen. Als de auto stil staat hoor je nu echter een wat harder zoemend geluid. Als de auto rijd hoor je dit geluid niet door de wind enz enz. Ik kan dit geluid omschrijven als het geluid van een grote diepvries die aan staat. Nu is dus mijn vraag of de airco mogelijk alleen gevuld dient te worden of dat er iets anders aan de hand is. Ik kan wel meteen naar de garage rijden maar ik heb graag eerst iets meer info.

Op een sticker onder de motorkap staat dat de airco ongeveer 30.000 geleden opnieuw is afgevuld. Er staat ook op dat de airco nagekeken moet worden in Juni 2009.

Ik hoor graag reacties.

spirelli

Geplaatst door spirelli (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

kleijn (0), 15 jaar geleden

staat er al ..controle in juni
dus dat komt mooi uit kunnen ze het gelijk controleren
maar zou eerder gaan of je airco uitlaten .
mocht die leeg zijn is het slecht voor je compressor
mvg willem2

spirelli (0), 15 jaar geleden

Dat ik niet wacht tot juni is duidelijk. Ik laat de airco ook uit. Maar ik zou graag willen weten wat de oorzaak van het probleem is. Mogelijk dat meer mensen dit probleem gehad hebben.

stefan84 (0), 15 jaar geleden

Misschien te weinig koudemiddel o.i.d

Gewoon even naar de airco specialst gaan,dan ben je er zo achter.

Gr Stefan

adam76 (0), 15 jaar geleden

dit gezoemend geluid word veroorzaakt omdat er te weinig hfc aanwezig in het systeem ( koudemiddel ) dit belemmert het olie transport. dat geluid is dus droogloop van je compressor. niet meer gebruiken en na laten kijken.

Petje57 (0) PRO, 15 jaar geleden

Laat speciaal naar de aircoslangen kijken die vanaf de pomp komen. Deze zit met een beugel bevestigd aan het subframe aan de rechterzijde en juist daar slijt de slang vaak door. Is vaak slecht te zien.

Gr.

Lennart18 (0), 14 jaar geleden

ga alsjeblieft niet zelf aan de gang... het gehele systeem staat onder druk.. en het koude middel is zeer giftig!
gewoon naar de aircospecialist gaan. die hangen hem aan het apparaat en kunnen hem redelijk eenvoudig testen.
groet

spirelli (0), 14 jaar geleden

Ik ben 3 weken geleden naar de airco specialist gegaan en deze heeft het systeem weer volledig afgevuld incl fluoricerend middel. Afgelopen week is geconstateerd dat er geen lekkages waren. Het probleem was dus dat het systeem leeg was. Bedankt iig voor het medenken en de reacties.

adam76 (0), 14 jaar geleden

kan na een paar jaar met weinig gebruik goed het geval zijn dat hij leeg is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.