Opel Zafira: Airco probleem zafira

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2dti

De auto is onlangs bij de aircoboer geweest en kwam daar weer prima vandaan, echter na een korte tijd werkte de airco niet meer en ging ik terug en kwam de monteur met de mededeling dat de magneetspoel was doorgebrand en het systeem gewoon nog vol was. ik heb toen een nieuwe spoel besteld en deze gemonteerd. nu meet ik bij de oude en de nieuwe spoel ongeveer 4ohm en is volgens mij deze dus niet defect wat ik vreemd vind. als de auto loopt meet ik ook geen spanning op de stekker voor de spoel. Verder heb ik de zekeringen gecheckt welke in het boekje als airco aangeduid waren en dat was goed.

Gr Aldert

humangus61

Geplaatst door humangus61 (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

kaleido 1 (1645) PRO, 10 jaar geleden

Dus uitzoeken waarom er geen voeding op de spoel komt.
Is het cc of mech. airco ?

humangus61 (0), 10 jaar geleden

Het is een cc airco , en inderdaad zou ik willen weten waarom er geen spanning aanwezig is.

humangus61 (0), 10 jaar geleden

Ik moet het dus blijkbaar maar zelf uit gaan zoeken

kaleido 1 (1645) PRO, 10 jaar geleden

Ja ja.
Aircoboer heeft er kijk op !! , laat hem eens uitlezen bv. kan namelijk diverse oorzaken hebben , druksensor defect , temperatuursensor defect , module defect enz.

GercoXXL (0), 10 jaar geleden

Of toch een lekkage, gezien het feit dat na bezoek aan de aircoboer het systeem werkte. Was ie toen gevuld? Dan zou toch lek kunnen zijn. Gevoelige plek is de condensor, achter het hart van de ventilator (warm-koud scheuren) of onderin condensor omdat daar (nat) vuil en bladeren ophopen en zodoende de condensor doen doorrotten. Drukken laten meten bij een (andere) aircoboer? Trouwens, de druk laten meten wil niet zeggen dat er dan genoeg in zit. zo'n vulling gaat op gewicht en niet op druk. Als je hem opnieuw laat vullen, laat dan gelijk een fluor patroon toevoegen, zodat je evt. lekkage makkelijker kunt opsporen met een UV-lamp

Ik heb zelf deze ervaringen gehad met een Zafira-A en Astra-G

succes!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.