Opel Zafira: airco relais zoek

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: Z 1.6 XE

wie weet waar ik mijn aircorelais kan vinden onze dealer [ v Kouwen } weet het ook niet ik heb geen aansturing op mijn pomp

autohenk

Geplaatst door autohenk (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

GercoXXL (0), 10 jaar geleden

Het kan ook zijn dat je geen druk in het systeem meer hebt. Ik zou hem eerst laten comtroleren dmv een lektest. Indien daar niets uit komt, laten afvullen met een fluor patroon. Mocht ie daarna toch wee rleeglopen, dan kun je de gelekte fluor met een UV-lamp opzoeken.
Bekende lekkageplekken zijn: op de condensor, precies achter het hart van de ventilator of onderin de condensor, omdat daar allerlei vuil, natte bladeren enz. blijven liggen. Je kunt eerst op genoemde plekken kijken en daarna alsnog laten afvullen. Om dit goed te kunnen zien moet wel de buitenste ventilator er af, indien aanwezig) EVT. gaatjes zijn echter met het blote oog vaak nauwelijks te zien.

succes!

ceesie1583 (0) PRO, 10 jaar geleden

Hoi
De compressor wordt aangestuurd door het koelingsmoduul die zit links onder de voorbumper
het relais zit in het koelingsmoduul

Groetjes Ceesie

autohenk (0) PRO, 9 jaar geleden

blijkt achter op het motorblok te zitten vreemde plek probleem opgelost

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.