Opel Vectra: Airco Systeem

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.5 v6

HAllo, Ik zit met het volgend probleem. Ik heb vorige week mijn airco laten vullen. Bij druk meting bleek dat die ergens goed lekte en ze hadden er dus ook lek detectie vloeistof ingedaan. 2 dagen koude lucht daarna helemaal leeg. Lekt dus ergens goed. Vandaag laten controleren. Helaas geconstateerd 4 plekken lekt die.
- Compressor bovenop (alleen o ringetje) makkelijk denk ik te repareren toch??
- Condensor lekt. DUs die dienst helemaal vervangen te worden
- Bij de filter lekt die bij de buis van filter naar compressor.
- En boven op ventiel hogedruk

Nu is mijn vraag ik probeer zoveel mogelijk zelf te doen. Maar die condensor vervangen dien je dan de geheel bumper te verwijderen. Of is er een makkelijker oplossing.??

En dan die buis die werd mij verteld dien je ook te vervangen. MAar is daar geen reparatie voor. ZOn buis kan behoorlijk in de kosten lopen vertelde die mij. Is daar geen makkelijker oplossing voor.

Hoop dat jullie mij ermee kunne helpen

gr pascal

Pascall_1

Geplaatst door Pascall_1 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Petje57 (0) PRO, 16 jaar geleden

Voor niets gaat de zon op dus: inderdaad bumper verwijderen en de buis ververnieuwen. Meteen de filter/droger ook vervangen tesamen met de condensor en de O-ringen aan de pomp.

Gr.

benn32 (0) PRO, 16 jaar geleden

die buis is een bekende aircoslang die veel lek gaat deze kost 148 euro maar je hebt wel speciaal gereedschap nodig om dit te vervangen.
gr.

Pascal Limpens (0) PRO, 16 jaar geleden

De aircoslang kan bij een specialist gerepareerd worden.
Kost stukken minder dan een nieuwe. De nieuwe verbinding
kan een druk van 180 bar aan.
Hogedruknippel kun je zelf vervangen.

Succes, Pascal

Pascall_1 (0), 16 jaar geleden

bedoel je met speciaal gereedschap zon spring lock. Die kan ik lenen van iemand. Maar zie dat die bij compressor gewoon met inbus vast zit. En bij de filter kan ik niet zien. Zoud ie dan met srping lock verbinding vastzitten.??
En die slang. Ik zie dat die lekt precies bij die ophoping. Is die daar dan ook wel te repareren. Zie fotos. En kan ik als ik die buis los heb nog wle met auto rijden. Als ik airco gewoon op off heb. Of loopt dan alle olie uit de compressor.
Sorry voor de vele vragen maar kan veel sleutelen aan auto zelf. maar van airco heb ik geen kaas van gegeten. Alles demonteren lukt me nog wel.

[url=http://img356.imageshack.us/my.php?image...][img=http://img356.imageshack.us/img356/6764/...][/url]

Opeltje (0) PRO, 16 jaar geleden

het lijkt er op dat de o-ring op deze buis koppeling lekt....demonteren en een nieuw rubbertje monteen is goedkoper lijkt me.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.