Opel Zafira: airco water niet naar buiten maar naar binnen

Bouwjaar: 2000

Ik heb het volgende probleem:
als ik de airco aan heb, merk ik op dat er bij de airco filter; onder het dashbord kastje teveel druppels water lekken, het is nu zo erg dat ik de airco niet meer aanzet, want een flesje onder die druppels gaf ongeveer 1 liter in 3 uur rijden.
Ik heb de airco filter eruitgehaald en vond wat bladen en viezigheid en dacht het probleem verholpen te hebben maar helaas, het is zo erg dat er een stank in de auto hangt door de natte passagiers vloermat en ik ben nu met de auto op vakantie en er is geen opel dealer in de buurt.
Weet iemand hoe dit kan, ik heb wel opgemerkt dat er geen water onder de auto is wanneer de airco aan is, ik heb het vermoeden dat het afvoeren van water niet naar behoren functioneert waardoor het water in de auto blijft in plaats van naar buiten.
alvast bedankt voor elke reaktie.

Meknes

Geplaatst door Meknes (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

wageral (0), 18 jaar geleden

Ik heb zelf het idee dat je het over het pollenfilter hebt, en dat het water regenwater is en geen condenswater van de airco.
Kijk of de afwerkplaat (parafan) in het motorcompartiment goed is gemonteerd. En check de afvoertjes in die plaat en maak ze zonodig schoon zodat het regenwater via die afvoertjes naar de grond kan stromen, en niet het pollenfilter inloopt.
Anders loop het regenwater in het filter met deze vervelende gevolgen.
Groet, succes en toch nog een fijne vakantie!
Ger

Hans4040 (340) PRO, 18 jaar geleden

Volgens mij heeft Ger helemaal gelijk .
Dit probleem is vaak de oorzaak van verstopte regenwater afvoer kanalen.
Onder de parafan , direct onder de voorruit en onder de motorkap.

prettige vakantie ,

mvg,
Hans.

Corsa2.08v (0), 18 jaar geleden

is dat niet de pollen filter?

Hans4040 (340) PRO, 18 jaar geleden

Ja.

mvg,
Hans.

Meknes (0), 18 jaar geleden

Het is inderdaad bij de pollenfilter, maar het is geen regenwater want ik ben hier al 10 dagen en het heeft geen 1 dag geregend. Dit probleem treedt alleen maar op wanneer ik de airco aanzet.
Bedankt voor alle antwoorden.

Cris1848 (0), 18 jaar geleden

Ik ben net terug van vakantie en idd geen druppel regen gehad ... gelukkig ! maar wel water naar binnen en dat aan beide kanten ( zowel bestuurders kant als pasagier ) de temperaturen buiten waren boven 35 graden. ik had liever water binnen dan de hitte van buiten, maar nu terug in nederland wil ik deze probleem verhelpen.

na het lezen van jullie tips denk ik ook dat de condens slang van z`n plek is en dat het water naar binnen vloeit. hoe kom ik daar op dat plek om dat te verifeeren ?

met vriendelijke groet !

cris

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.