Opel Zafira 2.0 diesel: Slecht starten en storingslampje

Bouwjaar: 2000

Zafira start af en toe slecht, maar garage kan nog niets vinden. Er zit nauwelijks regelmaat in. Als hij slecht start, is dat vaker 's morgens, maar het kan ook zijn vlak nadat hij al een eindje heeft gereden. Ik lees op deze site veel over lekkende retourleidingen, maar dat kan ik niet rijmen met dat hij ook vlak nadat hij al even gelopen heeft soms niet wil starten.
Daarbij gaat het storingslampje soms branden tijdens het rijden. Het motorvermogen is dan even lager en de cruisecontrol werkt dan ook niet. Het lijkt alsof hij op een noodprogramma overgaat. Zonder de auto uit te hoeven zetten, gaat het lampje na verloop van tijd ook weer uit en is alles weer normaal.
Volgens de garage kunnen ze geen storing uitlezen als het lampje niet brandt. Worden de storingen dan niet opgeslagen bij Opel?
Het is niet duidelijk of de problemen met elkaar te maken heeft.

Wie heeft advies?

dutch123

Geplaatst door dutch123 (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

PieterL (0), 18 jaar geleden

Krukas-sensor misschien? Mij is gebleken dat garages moeite hebben om die diagnose te stellen. De kenmerken die je noemt lijken er wel erg op.

leo6506 (0) PRO, 18 jaar geleden

storing wordt gewoon opgeslagen en bewaard. Gewoon uitlezen en kijken wat de computer opgeeft en daarna het onderdeel nameten.

dutch123 (0), 18 jaar geleden

Garage heeft terugslagklep geplaatst, maar dat heeft niet geholpen. Er zou ook geen storing in het geheugen staan. Gek. Misschien moet ik zelf eens op zoek.
Waar zit de krukas-sensor en wat voor een signaal moet daar afkomen? Ik heb een oscilloscoop dus zou het kunnen meten met een draaiende motor.
Verder las ik op deze site iets over het inspuitpomp. Hoe kun je verfieren dat deze op tijd staat?

Opeltje (0) PRO, 18 jaar geleden

als het lampje heeft gebrand..moet er een storing uit te lezen zijn...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.