Opel Zafira: P1100 en P0105, motor houdt in bij ca 120 km/h

Bouwjaar: 2002

Hoi,

Ik heb al geruime tijd een opel zafira 2.0DTH (Diesel)
Er staat ca 105000 km op teller. Sinds kort heb ik het probleem dat wanneer ik na ca een uur rijden, constant 120 km/h, het motormanangement lampje gaat branden. Ik kan dan niet harder rijden en wanneer ik stil sta bij een stoplicht het optrekken echt heeeeeeeeeeeeeeel langzaam gaat.
Ik heb de auto laten uitlezen en krijg de foutcodes P1100 en P0105. Ik heb een aantal topics gelezen waar dezelfde problemen worden besproken maar in deze topics wordt gesproken over een andere type opel (omega en astra).
Ik vroeg me af of iemand hetzelfde probleem heeft met de opel zafira 2.0DTH en misschien een oplossingsrichting heeft zodat ik mijn garage (Opel) enigszins kan adviseren. Ik denk dat mijn garage het lastig vind om telkens een uur lang te gaan rijden en te bepalen of het probleem er nog steeds is.

Alvast bedankt.

Groet,

Stephen

Stephen

Geplaatst door Stephen (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Opeltje (0) PRO, 18 jaar geleden

de oplossingen vor de astra,zafira en omega zijn gelijk...

Stephen (0), 18 jaar geleden

Oke, ik ga de oplossingen (mail wisseling)die bij de Omega en Astra naar voren zijn gebracht uitprinten en die laat ik mijn garage dan lezen.

Thanx,

Stephen

marannang1 (0), 18 jaar geleden

Heb vandaag de storing uitlaten lezen bij de daeler was het zelfde als die van jouw bij hebben ze een vacuumslangetje vervangen dat schijnt na verlopp van tijd te slijten doordat dit langs de motor schuurt, maar het was heel ieretant het optrekken en inhalen op de snelweg kwam dat hij nog maar 75% van zijn motorvermogen aan sprak.

Stephen (0), 18 jaar geleden

Is het probleem nu opgelost?

carxpert (0), 18 jaar geleden

ik heb zo`n zelfde probleem, maar welk slangetje is vervangen, heb zelf al MAF-sensor gereinigd, en trubo-druk regelklep vervangen, probleem blijft !

RDijkstra (0), 18 jaar geleden

Storing P0105 komt van de MAF sensor.
Storing P1100 komt ook van de MAF sensor.

Vervang de MAf sensor en of controleer de bedrading van de sensor naar de ecu.


suc6 Reinder

Stephen (0), 18 jaar geleden

Mike,

Bij mij ging de opel-dealer niet zomaar in op datgeen wat ik hem liet lezen (gelukkig maar). Omdat zij ook niet zeker wisten waar het probleem lag hebben zij die dingen gedaan wat het minst geld kost. Mijn wervelkleppen zijn gereiningd et voila. De problemen zijn opgelost. Ik had roetdeeltjes in mijn kleppen zitten wat het probleem veroorzaakte.

Groet,

Stephen

carxpert (0), 18 jaar geleden

nou probleem is opgelost ! wervelkleppen gereinigd, maf-sensor, solenoide vervangen, maar niks hielp, totdat iemand zeg dat de vaccuumslangen verkeerd om zaten, is bij vervangen wellicht gebeurt !! met enige schaamte meld ik dit toch!!! misschien tip voor degene die er ook niet meer uit komt !!! iedereen bedankt voor de hulp !

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.