Opel Vectra: Aircopomp x20dtl

Bouwjaar: 1998

Ja hoor, dat zal ik hebben; wordt het 4 dagen mooi weer in dit land, houdt mijn aircopomp er mee op!
Ik heb een brandende vraag hierover; de pomp was al een tijdje te horen, beetje hol bijgeluid, maar is er nu dus helemaal mee opgehouden. Tenminste, dat denk ik, want de airco zelf doet nie meer. Mijn vraag is of het niet slim is om tot de vervanging de pomp van de riem af te halen, maw een kortere riem laten monteren waar de pomp niet op zit. Enig idee wat dat kan kosten? En wat dit geintje totaal weer gaat kosten wil ik waarschijnlijk niet weten.

Bedankt allemaal voor jullie hulp!

vegadesigns

Geplaatst door vegadesigns (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jospen (0), 18 jaar geleden

goedkoper dan bij de dealer?

probeer dan dit eens :http://www.onderdelenlijn.nl/

over de pomp kan ik je helaas niets vertellen, maar anderen vast en zeker wel!

vegadesigns (0), 18 jaar geleden

Ik heb de dealer inmiddels gebeld. De pomp kost 487,50 ex en met montage en vullen etc. kom je rond de 750 euro uit. Lieve duit voor die anderhalve dag mooi weer, maar ja. Hij hoeft niet per definitie van de riem af omdat ie in de vrijloop gaat wat geen gevolgen heeft voor de riem of poelie. Klopt dit wel? Ik ben een leek op dat gebied en heb wel geleerd om een beetje argwanend te zijn waar het dealers aangaat.
Dank voor je antwoord jospen. Ik denk dat ik zelf de pomp niet kan vervangen. Aftappen, milieu etc. Bovendien kom je er niet echt lekker bij.

jospen (0), 18 jaar geleden

Argwanend? zeker1 Heb zelf de ervaring dat sommige dingen soms goedkoper zijn bij dealers onderling (qua tijdsindeling)

Vraag eens wat het je kost met een eigen meegebrachte pomp...via de onderdelenlijn. Vaak al binnen een 1/2 uurtje van hen een reactie.

kan uitmaken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.