Opel Zafira: Aircoprobleem Zafira A

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: z18xe

2jaar geleden deze zafira aangeschaft. Airco werkte niet en vorige week maar eens een airco service laten doen. Systeem leek in orde en is gevuld met koelmiddel. Toen werd het tijd om de airco te testen, helaas bleek hij het niet te doen. Volgens de monteur ligt het meestal aan de koppeling. Hij heeft spanning gemeten koppeling-stekker en dat was oke.
[url=http://img694.imageshack.us/i/magneetkop...][img]http://img694.imageshack.us/img694/5582/...[/img][/url]


Nu kan ik via internet een nieuwe magneetspoel kopen voor 50,- dit leek mij niet zo duur maar nu vraag ik me af of deze makkelijk vervangen kan worden zonder de compressor van druk te laten.

En is het op een of andere manier uit te sluiten of het de koppeling toch echt is. Kan ik deze doormeten o.i.d.? Niet dat de magneetspoel wordt vervangen en blijkt dat de compressor stuk is.

Bedankt vooor de reacties!

sjef83

Geplaatst door sjef83 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

kleijn (0), 12 jaar geleden

even naar een stek bedrijf
oftewel een echte airco boer zullen ze toch kunnen checkken

viano (0) PRO, 12 jaar geleden

kan je de poelie met de hand ronddraaien ?

sjef83 (0), 12 jaar geleden

[quote=viano]kan je de poelie met de hand ronddraaien ?[/quote]
Ik heb er niet heel veel verstand van maar de poelie draaid toch gewoon mee met de multiriem. Dat ziet er allemaal prima uit.

TheoStek (0) PRO, 12 jaar geleden

1. Om te beginnen, kun je die niet vervangen met een gemonteerde compressor, die zal gedemonteerd moeten worden.
2. De monteur heeft de koppeling-stekker door gemeten en die was oké, maar volgens de monteur ligt het probleem bij de koppeling ?
De magneet spoel is door gemeten en niet de koppeling, want die kan niet door gemeten worden, zodra de spoel wordt bekrachtigd wordt de magneetkoppeling aangetrokken, als die niet wordt aangetrokken kan de maximale speling te groot zijn van de magneetkoppeling en had die kunnen/moeten controleren, dus is het naar mijn mening niet nodig een spoel aan te schaffen.

3. Inderdaad de poelie draait mee met de multiriem en die krijg je niet met de hand rond gedraait, zolang de multiriem erop gespannen ligt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.