Opel Zafira: Airo kuisen

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 Dtl

Ik heb een zafira van bouwjaar 2004 Het onderhoud van de wagen heb ik allemaal zelf gedaan. Hij is dus nog nooit in de garage geweest. Moet ik de airco laten controleren of er nog genoeg gas en olie in is? Of hoeft dit niet? Om de hoeveel tijd moet ik dit dan laten controleren en wat bedoeld men als men zegt dat de airco moet gereinigd worden en nagekeken worden?
Weet iemand hoe ik de pollenfilter moet vervangen? Ik vind deze nergens? Waar zit die ergens?

Alvast bedankt

patie

Geplaatst door patie (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

TheoStek (0) PRO, 13 jaar geleden

Is geen overbodige uitgave om alsnog het ac systeem te laten controleren op de vulgraad, te denken aan dat het systeem wordt leeg getrokken, afgeperst, gevacumeerd, en terug wordt afgevuld.
Per 2 jaar filter/droger laten vervangen, deze heeft de taak om het vocht op te vangen.
Gereinigd, daar wordt de verdamper mee bedoelt als er een muffe stinkende lucht op treedt bij in werking zijnde airco.

Pollenfilter zit achter het handschoen kastje.

Gereedschap wat je nodig hebt hiervoor:

1. Torx 20
2. Steeksleutel 10 (M 6)
3. Kleine schroevedraaier

Je begint eerst met de bekleding te demonteren onderaan het handschoen kastje voeteneind. (2 torx en 2 plastic clips), je ziet dan torx schroeven L/R onderaan de klep van het handschoen kastje ( de klep moet wel dicht zijn) die draai je los.
Open de klep van het handschoen kastje, je ziet L/R twee torx en draai ze los, en verwijder het complete kastje. DENK aan de stekker van de verlichting die moet je ook los halen.
Je ziet een kunststof verdeel stuk zitten aangesloten op het lucht kanaal, deze dien je beiden te verwijderen (gaat moeilijk)
Van Links naar Rechts loopt een metalen plaat zit vast met 4 M6 boutjes, verwijder deze.
Aan de tunnel console zie je een zwarte behuizing wat verticaal staat, daar zitten 6 metalen klipjes op, verwijder deze met een kleine schroevendraaier, trek de afdichting weg en verwijder/vervang de pollenfilter.

suc6

patie (0), 13 jaar geleden

Dat is toch al behoorlijk wat werk. Bij mijn astra die ik nog heb is het een fluitje van een cent. Maar ja dit zal ook wel lukken. Bedankt voor de info en topic mag gesloten worden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.