Opel Zafira: extern microfoontje aansluiten

Bouwjaar: 2004, Brandstof: LPG, Motorcode: Z1.8XE

Mijn autoradio met bluetooth heeft een ingebouwd microfoontje, maar daar krijg ik veel klachten over. Slecht verstaanbaar. Nu heb ik een extern microfoontje aangeschaft, maar hoe krijg ik die achter mijn dashboard? Hij zit op de zonneklep en ik kan hem linksom naar beneden leiden, maar hoe krijg ik de kabel en stekkertje dan achter het dashboard?

Ik vermoed via de strip die an het eind zit, tegen de ruit aan. Maar hoe krijg je die los? Hard trekken wellicht, maar ik wil niets mollen. Of zijn er andere oplossingen? Het enige wat ik kan vinden op internet is een beschrijving van het losmaken van het hele dashboard om bij het instrumentenpaneel te komen. Maar dat lijkt me niet de bedoeling.

josephusjg

Geplaatst door josephusjg (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

dupl-u-1063-5dd1499dbc600+richardg (0), 13 jaar geleden

Bij mij is een externe microfoon op de binnenverlichting geplakt (met klittenband), de officiele plek bij mij is in het huis van de binnenverlichting, maar wilde het inbouwbedrijf vanweg de kwaliteit niet aan beginnen.
Iets voor jou?

Succes Richard

Hans4040 (310) PRO, 13 jaar geleden

meestal kan je de draad wel tussen de bekleding drukken, dan hoef je niets los te maken

josephusjg (0), 13 jaar geleden

Opgelost! Uiteindelijk inderdaad op de binnenverlichting geplakt en de draad via hemeltje en achter handschoenenkastje naar binnen gewerkt. Wel hulp erbij gevraagd, maar uiteindelijk snel klaar.

Bedankt!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.