Opel Zafira: zafira uit 2001 2.0 DTI gloeisysteem werk niet.

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: y20dth

Beste opels heren, heb een probleem met een Zafira uit 2001 2.0 dti. Het gloei systeem werk niet. maar het lastige van is dat als je de stekker van het temp.sensor voor op de cyl.ontkoppelt,dan gloei hij wel? Ander sensor gemonteerd,ook niet!! Gloeiregelmodule naast de accubak vervangen ook niet verholpen.Regelmodule onder de bumper gecontroleerd op vocht,stekkers ingespoten met contact reniger. onder de schutbord heb je twee relay,ook uit gewisseld.Vraag me af waar het eigelijk kan zitten het probleem. Op de stekker van de gloeiregelmodule heb ik twee keer +30 en 15 als je het kontakt bedient. Gloeien doet hij echt niet,want hij draaid heel lang door voor hij aan slaat. Temp.sensor stekker er af,en gelijk starten. Heeft iemand een idee waar ik nog kan kijken.
Alvast bedankt heren,
Mvg. Martin

marsancb

Geplaatst door marsancb (0) PRO , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Opeltje (0) PRO, 13 jaar geleden

kan kloppen...gloeien doet hij pas bij lagere temperaturen dan 7 graden.......................wat zijn je klachten?

marsancb (0) PRO, 13 jaar geleden

Hallo Opeltje,
De motor die draaid te lang rond voor hij aan slaat,Ben nu wel achter gekomen dat de accu ons goed voor de gek hield.Vandaag een nieuwe accu gemonteerd,en kijken hoe hij morgen aanslaat. Het kan kloppen wat u daar zegt. Het probleem is dat hij als hij een dagje gestaan heeft,heel lang rond draaid voor hij aan slaat,moet wel zeggen dat de oude accu wel slecht was..Dat is de klacht eingelijk.
Mvg,Martin

Opeltje (0) PRO, 13 jaar geleden

als het zo nog niet opgelost is kan het ook lucjt in je brandstof systeem zijn.....denk dan aan lekke retourslangetjes of de t stukjes daarvan enz...

marsancb (0) PRO, 12 jaar geleden

Hi Opeltje, sorry dat ik niet meer hebe laten weten wat het probleem was.
het was verholpen nadat de accu vervangen was.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.