Opel Zafira: auto heeft geen vermogen

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0dti

Heb een probleem met mijn zafira.Soms gaat het tijden goed en dan is het er weer.Nu ook weer,de auto heeft haast geen power,ik moethet echt hebben van opschakelen.Als ik dan vol gas geeft geburt er weinig en maakt de auto ook een overdreven diesel geluid een knikkerbak effect.Het kan zo maar zijn dat het vandaag of morgen weer over is en hij gewoon weer maanden goed rijdt.Het lijkt net op de auto dan haast geen power heeft is dus niet vooruit te branden.Branden verder geen lampjes.Wat zou dit kunnen zijn,herkent iemand dit probleem voordat ik allerlei dure onderzoezken laat doen bij de garage.kan het iets met software te maken hebben?
Even nog een toevoeging het gebeurt ook wel eens dat ik met gasgeven als alles wel goed werkt ineens heel veel power krijg dat de auto voortuit schiet en ik dus direct gas moet loslaten en dat de auto dan weer normaal oppakt,net of je gelanceerd wordt,wie weet heeft dat ook met de klacht te maken.

fnm jonkman

Geplaatst door fnm jonkman (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Hans4040 (350) PRO, 13 jaar geleden

software wordt uitsluitend gebruikt om controlemodules aan te sturen...mechanische defecten hebben niets met software te maken en daardoor zal een eventule update geen enkele zin hebben.(veel garage`s gaan hiemee de fout in en maken de problemen daardoor nog erger)
De enige remedie is het opsporen van de storing door middel van uitlezen en daarna de storing verhelpen. Reset van de ECU is pas zinvol na reparatie.

mvg,
Hans

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Volgens mij doet de software wel wat meer als alleen maar controlemodules aan sturen.
Bijvoorbeeld de gehele inspuiting van de motor of de werking van ABS/ESP regelen of de radio zender op het display zetten.
Maar als de motor vroeger goed werkte zal het probleem waaarschijnlijk niet in de software zitten. Daar heeft Hans wel gelijk in.

Hans4040 (350) PRO, 13 jaar geleden

"de gehele inspuiting van de motor of de werking van ABS/ESP regelen of de radio zender op het display zetten."


dat [b]is[/b] het aansturen van controlemodules....

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Wel, als programmeur gebruik ik een andere omschrijving. Behalve het aansturen van een module (de chips aansturen) geeft de software ook opdracht om externe zaken aan en uit te zetten. Zoals injectors, turbodruk en staionair regelingen en relais aan en uit zetten.
Ook gebruik ik liever niet de naam "controlemodule". Dan lijkt voor leken dan alsof zo'n module alleen zaken controleert, en niet bestuurt.
"Regelmodule" of "computer" of "stuurapparaat" zijn denk ik betere benamingen.

fnm jonkman (0), 13 jaar geleden

het bleek de luchtmassameter te zijn,vervangen door de garage en hij rijdt weer perfect.

Highway (150) PRO, 13 jaar geleden

report by krekrev

Was er ook een probleem met het traag terug lopen van het toerental??

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.