Opel Corsa swing: apk en onderhoudsbeurt

Bouwjaar: 1996

Mijn corsa heb ik naar de garage gebracht voor apk en grote onderhoudsbeurt. Er is nogal wat mis en op een aantal onderdelen wordt hij nu niet apk goedgekeurd. De homokeneten moeten vervangen worden, remschijven moeten worden afgeschuurd opnieuw in olie, koelsysteem lekt, wielen moeten opnieuw worden afgestemd, distributieriem vervangen en nog een aantal dingen. Mijn vraag is eigenlijk zijn de onderdelen zo duur of de arbeid want ze schatten het bedrag nu rond de 950 euro en dat vind ik veel geld voor een auto van 8 jaar. Zijn er dingen die niet noodzakelijk zijn en hoe kan ik dit soort dingen voorkomen (misschien typische opel dingen?). Vorig jaar is hij nog wel goedgekeurd en in 1 jaar is het helemaal mis?! Heeft iemand hier ervaring mee of wijze raad???
Vast bedankt!

nink

Geplaatst door nink (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Twiske11694 (0), 19 jaar geleden

Helemaal mis is wat veel gezegd. Inderdaad geeft apk geen zekerheid voor vele jaren. Het is een momentopname. De km stand is bepalend voor de vervanging van de distributieriem en dat geeft altijd wat arbeidsuren. De andere zaken zijn slijtage en kan samenhangen met het rijgedrag. Veel remmen, krappe bochten, stoepjes raken, te ver doorrijden met versleten remblokken etc.
Als de rest in goede conditie is, dan is de vraag of je voor die 1000 euro een soortgelijke auto kan kopen. Ik denk het niet, je kunt pech hebben. Stuk voor stuk moet je er iets aan laten doen en de prijsopgave is niet onredelijk.
sterkte er mee.....auto's rijden kost veel meer dan benzine...

Michielrc7825 (0) PRO, 19 jaar geleden

hoi,
zoals karel zegt, APK is een momentopname. En onderdelen zijn als ze een vorm van slijtage hebben nog apk goed zijn.
Verder valt het me op dat je vooral dingen opnoemt die wel vaker worden vervangen'/vernieuwd. als je autorijdt loop je bij "oudere autos" tegen "de duurdere" reparaties aan. En inderdaad zoals karel zegt, vind voor 1000 euro en je inruilwaarde maar een gelijkwaardige auto, waar niets aan mankeert. Je kan wel dingen laten, maar loop je later door gebrek aan onderhoud tegen hogere kosten aan. Denk bijvoorbeeld aan gebroken distributie riem.
groeten michiel

sarabande99 (0) PRO, 19 jaar geleden

volgens mij moet je ergens anders ook eens prijs opvragen

nink (0), 19 jaar geleden

Ik ben er inmiddels achtergekomen dat de vorige eigenaar 1 keer per jaar een APK-keuring liet doen en daarbij een kleine beurt. Zou dat er mee te maken kunnen hebben dat er nu opeens grote onderdelen aan vervanging toe zijn?
Kijken monteurs trouwens bij een kleine onderhoudsbeurt niet naar anderen onderdelen, ook niet die ze toch toevallig tegenkomen. Na hoeveel km is het raadzaam een grote en kleine onderhouds beurt te laten doen?

Twiske11694 (0), 19 jaar geleden

Het verschil kleine beurt en grote beurt is groter dan grote beurt en apk. Die twee laatste hebben wat meer gemeen zo lang het op veiligheidsgebied is. Slijtage hoort bij de grote beurt. Dan nog is 8 jaar en een redelijke km stand een moment waarop je grote vervangingen mag verwachten. Een goede tip komt van Henk om effe te shoppen.
Deze discussie is echter niet zo interessant. Stel je zelf de vraag of je het er voor over hebt en handel daar naar....NIet doen kan niet, geen apk en kans op veel andere (onbetaalbare) problemen.
Succes er mee.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.