Opel Astra: Astra 1.9 CDTI Bj 2006 automaat probleem

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 cdti 120Pk

Beste mensen,

Ik heb een Opel Astra 1.9 CDTi 120Pk Automaat uit 2006 met 85.000km gereden.

De auto heeft een apart probleem.

Zodra de Astra koud is en je trekt langzaam op, dan schakelt de automaat met een slepend/ratelend geluid over naar de volgende versnelling, zowel 1e, 2e, 3e als 4e, 5 en 6 niet, tevens houdt hij dan in, en het schakelen gaat ook een beetje stotend.

Als je sneller optrekt bij koude of warme motor dan schakelt hij boterzacht over van versnelling naar versnelling.

Zodra de auto warm is en je er een aantal kilometers mee gereden heb, heeft hij dit probleem niet meer, en schakelt hij boterzacht zonder de genoemde eigenschappen of wat dan ook over naar elke
willekeurige versnelling, of je nou hard of zacht optrekt dat maakt niets uit, dan heeft de auto geen enkel probleem met schakelen.

In eerste instantie dacht ik dat de automaat gewoon defect was, echter omdat hij namate de auto warmer wordt dit euvel niet meer vertoond denk ik dat het probleem ergens anders in zit, zeker gezien
het feit dat de auto een zeer lage kilometerstand heeft.

Heeft iemand iets vergelijkbaars gehad, of wellicht weet iemand hier een oplossing voor??

Alvast bedankt voor de reactie.

vinnie80

Geplaatst door vinnie80 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Aad Pilsch (0), 12 jaar geleden

Een goede monteur zou je hier meer over moeten kunnen vertellen. Problemen met schakelen bij koude motor duiden vaak op vervuiling in het hydraulieksysteem van de automatische transmissie. Naarmate de olie warmer, en dus dunner, wordt neemt het probleem af. Of dit probleem bij koude motor met sportiever rijgedrag ook afneemt weet ik niet maar zou me niet verbazen; bij hogere toeren levert de hydropomp wellicht meer druk? Gezien de kilometerstand zou de oorzaak ook in de pomp gezocht kunnen worden.

vinnie80 (0), 12 jaar geleden

Aad bedankt voor de reactie.

Ik heb even gewacht met het reageren op jouw bericht, daar de auto in de planning stond voor de nieuwe olie in de bak.

Er is gisteren nieuwe bakolie in gegaan, en is de automaat gereset bij de Opel dealer, echter het probleem is helaas niet verholpen. Ik ben nu voornemens ermee naar een bakspecialist te gaan.

Nou is er echter een nieuwe wending, een collega hoorde de auto bij het voorbijgaan overschakelen en zei... "volgens mij komt het geluid niet uit je bak vandaan" Daarop hebben we de motorkap opengedaan, is hij op de motor gaan liggen, en ik een stukje rijden. Het geluid lijkt inderdaad niet van de versnellingsbak vandaan te komen, maar ergens aan de voorkant van de motor (intercooler lijkt wel), maar dan houdt de bak nog steeds in en met een grgrgrgr geluid schakeld hij over naar een volgende versnelling, dat is het aparte van de kwestie...

Heeft iemand enig idee..?

Alvast weer bedankt voor het meedenken.

Bart

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.