Opel Astra: astra loopt staionair op LPG onregelmatig na vervangen verdeelhu

Bouwjaar: 2002, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.8 16V

Hallo,

Nadat het verdeelhuis van de LPG installatie van mijn auto is vervangen voor een nieuwe omdat de auto steeds terug naar benzine overschakelde loopt de auto nu op LPG zeer onregelmatig;
constant schommelen van 700 naar 1100/1200 toeren soms nog onder de 700 en lijkt dan bijna uit te vallen. als ik de schakelaar op benzine zet loopt de auto gelijk weer goed.

Het lampje van de uitlaatgascontrole brandde voor deze reparatie wel en na de reparatie niet meer, ik weet niet wat dit met het schommelen te maken heeft maar de garage zegt dat de foutcode "nokkenasensor defect" er bij het uitlezen uitkwam tijdens de reparatie.

Maar goed na de reparatie schommelde de auto dus in de toeren en na de garage te hebben gebeld krijg ik te horen dat het komt doordat de nokkenassensor defect is en de auto drm schommeld in de toeren.

Dit vind ik een raar antwoord omdat;

- De auto alleen op LPG schommeld
- De waarschuwing nu niet eens zichtbaar is (dus dan zou hij n.a.v het waarschuwingslampje al helemaal niet meer moeten schommelen)



Wat kan dit schommelen veroorzaken?


gr.

Astra Coupeeee

Geplaatst door Astra Coupeeee (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

primera p11 (0), 12 jaar geleden

Nee,want dan had je het op benzine ook.
Nokkenassensor kan niet zien of je op benzine of gas rijd.
Een zwets antwoord van die garage.
Viergasmeting laten doen op lpg en je weet al een hoop meer.

Astra Coupeeee (0), 12 jaar geleden

Dat bedoel ik, ik vond het al een raar antwoord ik heb ook gelijk teruggebeld in de middag en die auto gaat morgen gwn terug en dan zoeken ze het maar uit..

en als klap op de vuurpijl gaat de auto nu na hevig schommelen op lpg helemaal uit! of de auto schakeld stationair gwn weer vrolijk terug op benzine dus gwn weer precies dezelfde problemen als voor de "reparatie".

Ik begin nu te twijfelen of het oude verdeelhuis wel defect is, hoe kan ik dit zien?

primera p11 (0), 12 jaar geleden

Verdeelhuis hadden ze ook kunnen reinigen.
Waarom laat je een garage aan die lpg installatie sleutelen?.
Het kost je een bak geld en het is nog niet opgelost,naar de lpg boer met die auto.
een garage kan niks met een lpg installatie.

Astra Coupeeee (0), 12 jaar geleden

ja het is een LPG specialist met 20 jaar ervaring die noemde ik gwn garage...

En ik gaf aan of ze het verdeelhuis niet konden reviseren, maar ja je weet wel wat voor antwoord je daarop kunt verwachten. Hoe kan ik nu weten of het oude verdeelhuis wel zeker defect is kan je dat er ergens aan zien? want als de oude goed is gaan ze die er weer heel snel inzetten en zoeken wat het echte probleem is.

Trouwens bij het uitlezen van de LPG installatie waren er geen storingen opgeslagen dus er kwam niks uit bij het uitlezen, hoe kan deze meneer dan weten dat het gasverdeelhuis kapot is?

De enige verbetering die ik merkte was dat de auto tijdens het rijden niet meer op benzine overschakelde bij de terugweg naar huis maar nadat ik na het eten weer in de auto stapte liep deze 2 minuten stationair op gas en schakelde weer terug naar benzine. daarna deed ik de schakelaar handmatig uit en weer aan toen liep de auto stationair schommelend op lpg en na een korte rit even gestopt en de auto begon stationair zwaar te schommelen waarna deze weer overging op benzine (en dan goed loopt). En ja de auto gaat nu zelfs uit na hevig schommelen op LPG als die echt op tempratuur is.

Die gasboer heeft iets uit te leggen.

primera p11 (0), 12 jaar geleden

Het terug schakelen naar benzine geeft aan dat er een storing in zit.

Astra Coupeeee (0), 12 jaar geleden

Dan is deze gasboer blind of hij kan niet lezen

Astra Coupeeee (0), 12 jaar geleden

Het oude Verdeelhuis is inmiddels gereinigd en de auto loopt weer perfect op LPG, het nieuwe verdeelhuis dat was gemonteerd is door onze "specialist" gedemonteerd hier ga ik dus nooit meer terug...
Dat is makkelijk geld verdienen ja maar niet bij mij...

primera p11 (0), 12 jaar geleden

Ook weer opgelost.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.