Opel Astra: astra 2002 uitlaatgascontrole lampje

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16V

Hoi allemaal,

Ik heb een probleem met mijn astra 1.6 16V uit 2002.
Enkele tijd geleden (paar maanden terug) begon mijn astra een beetje te stotteren, zowel bij koude als warme motor. Regelmatig stotterde de motor ( idee van beetje in houden ) ongeacht bij welk toerental maar dit was niet echt als stortend te ervaren. De auto heeft momenteel 70000 km gelopen.

Nu gebeurde een paar dagen terug het volgende, ik reed +/- 80 km/h en opeens ging het lamp van uitlaatgascontrole branden. Ik ben toen naar huis gereden en heb in de boekjes gekeken. daarin stond dat er iets niet goed was het uitlaatgas zuiveringssysteem, rijdt direct naar de opel garage.

Echter omdat ik niet meteen naar de garage wou heeft een kennis de - pool van de accu los getrokken met de doelstelling het motormanagement te resseten en inderdaad het lampje branden niet meer. Nu 2 dagen later reed ik ongeveer 60 km/h en wederom ging het lampje van de uitlaatgascontrole branden.

Heeft iemand enige idee wat hier aan de hand is ?? ik las al iets over EGR kleppen enzo en zelf dacht ik mischien aan de lambdasone dat die defect is of.

Wie kan mij helpen, voordat ik naar de garage moet om een dure reparatie uit te laten voeren.

Alvast bedankt en graag zie ik reacties tegemoet.

JHS007

Geplaatst door JHS007 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Hans4040 (320) PRO, 14 jaar geleden

Toch even langs de dealer of goede universeel garage, om het systeem uit te lezen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.