Opel Astra: Astra F 1997 koelvloeistof/rook probleem

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Hallo allemaal,

Een week of twee geleden tijdens de hoge temperaturen in ons land was ik aan het rijden met mijn Astra, waarop ik op een gegeven moment de hitte van de motor wel heel erg zag stijgen. Ik vond dit in eerste instantie niet heel vreemd, aangezien ik dacht dat het wel over zou zijn en dat het door de extreme hitte buiten kwam. Hierop tijdens het rijden bleef het stijgen tot in het rode vlakje, waarop ik besloot om op een geschikte plek te gaan stoppen en te kijken. Hier kwam ik erachter dat vreemd genoeg opeens geen koelvloeistof meer aanwezig was in de auto.

Na dit weer bijgevuld te hebben ben ik weer een heel stuk gaan rijden, alles was weer goed. Temperatuur van de auto bleef netjes, geen gekke dingen.

De dag erna gebruikte ik mijn Astra voor een rit van 130 km, wat ook zonder problemen verliep. Een paar uur na aankomst had ik de auto weer nodig, alleen besloot de auto zeer moeilijk te starten opeens. Heel erg pruttelend, flinke rook uit de uitlaat en moest gas bijgeven om het gepruttel eruit te krijgen. Na een minuut of twee stationair gedraaid te hebben was het weer allemaal prima en niks aan de hand.

Voor zover ik sinds die dag heb bijgehouden heb ik geen vreemde veranderingen in koelvloeistof of olie gezien, er komt zo nu en dan wel best wat (witte) rook uit de uitlaat. Dit is ook niet altijd, de ene dag heeft die het de andere dag helemaal niet.

Ik heb zo snel geen lekkages in de leidingen gezien. Wat ook vreemd is, is dat als ik de auto een dag laat staan en weer start dat ik het water letterlijk hoor vloeien door de leidingen. Als ik gas geef dan versnelt/versterkt dit geluid zich, ik denk tot de druk er volledig op zit. Ik ben erg bang voor een koppakking probleem, maar was ook aan de thermostaat aan het denken. Is dit mogelijk? Heeft iemand enig idee?

De auto is voorzien airco, ik weet niet of dit nog van belang zal zijn.

Alvast hartstikke bedankt!

amgpower

Geplaatst door amgpower (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Ralf_Jensen (0) PRO, 8 jaar geleden

Lijkt heel erg op een defecte koppakking.
Thermostaat kun je natuurlijk controleren.

moderator (0) PRO, 8 jaar geleden

Inderdaad, lekke koppakking. Komt vaker voor bij deze. Bij de een wat eerder dan bij de ander.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.