Opel Astra: recirculatieklep blijft tikken opel astra G 2001

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Graag wil ik weten (tekening/foto) hoe je de recirculatieklep vanastra G 2001 met handbediende airco kan in of uit bouwen.

Hij blijft namelijk doordraaien en tikken , mijn idee is de klep vast te zetten en het stekkertje eruit van het motortje
Maar hoe ga ik dat doen zijn er plaatjes of beschrijving hoe het e.e.a. zit

bij voorbaat dank

cornelis 2015

Geplaatst door cornelis 2015 (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

memos (10) PRO, 8 jaar geleden

heb geen plaatje voor je, maar volgens mij zit die onder de parafan bij de voorruit aan de bijrijderskant. We hebben dit ooit ook eens vastgezet, maar was van een ouder bj.

cornelis 2015 (0), 8 jaar geleden

moet ik dan het dashboard kastje eruit bouwen ( ik bedoel het handschoenen kastje) of is het buiten bij de ruitenwissers buiten?

memos (10) PRO, 8 jaar geleden

Bij ons geval was het onder de parafan. Daar komt in elk geval de buitenlucht binnen en die wordt afgesloten door de recirculatieklep. Maar nogmaals, dat was bij een ouder bouwjaar en van dit model heb ik dat niet meegemaakt. Je kunt het denk ik ook wel horen of hij onder de parafan zit of dat het toch in het dashboard zit.

Dan moet je inderdaad beginnen met dashboardkastje los te halen en zo verder.
Valt dan niet mee hoor om daar bij te komen, maar als je een beetje handig bent kom je er vast wel uit. (wij hebben ook niet altijd tekeningen en moeten ook vaak zelf via het demonteren van allerlei delen erbij zien te komen.

cornelis 2015 (0), 8 jaar geleden

Ok bedankt morgen dus een leuk karweitje...... ik laat het weten wat het geworden is

moderator (0) PRO, 8 jaar geleden

Oplossing van je probleem: in de auto aan de bijrijderskant, helemaal tussen schutbord en kachelhuis zit een stelklep die blijft ratelen. Als je goed zoekt en kijkt, vind je daar een draad met en stekkertje aan. Stekkertje lostrekken met de kachel op stand "warm" en draaiende motor. Draad los laten hangen en verder niks meer aan doen. Probleem opgelost.

cornelis 2015 (0), 8 jaar geleden

Bedankt als ik dit goed lees hoef ik niets uit te bouwen? mag ik nog wat vragen : Waarom moet het gebeuren op stand warm en draaiende motor dat het stekkertje eruit moet?

moderator (0) PRO, 8 jaar geleden

Inderdaad, niks uitbouwen. Kan met 1 minuut opgelost zijn.
Vraag 2: geen idee, maar was een advies v/d plaatselijke dealer. Nooit uitgezocht waarom maar het werkte altijd en daarom ook geen tijd meer aan besteedt om uit te zoeken.

cornelis 2015 (0), 8 jaar geleden

Inderdaad 5-10 minuten werk , maar let op wel even het dashboardkastje eruit halen 6 torkx en dan de stekker eruithalen als de klep dichtzit (geen binnenlucht meer kan inhalen)
daarna terugbouwen en probleem weg.

Bedankt voor de tips en we rijden weer zonder geratel

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.