Opel Astra: Astra F verliest veel koelvoeistof

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16v

Hallo allemaal,

Hetviel me laatst op dat de temp meter ineens omhoog schoot tot bijna 100 graden. Het reservoir bleek leeg te zijn, ik heb hier 2 liter in moeten doen en 1 week later is hij weer leeg, temperatuur blijft wel nog goed dus misschien dat er nog net voldoende inzit.

Ik kan nergens een lekkage vinden maar na wat zoekwerk ben ik erachter gekomen dat het de waterpomp kan zijn. Maar deze ziet er ook droog uit, tenminste als ik het goede onderdeel voor me heb, linksvoor bij de motor waar een kvs opzit en een stroomkabeltje. Distributie kapje kan ik er nog niet afhalen om er goed achter te kunnen kijken ivm ontbreken gereedschap.

Mijn vraag is of het makkelijk zelf te vervangen is bij dit type? De riem is vorig jaar vervangen, ca 10000km geleden. De pomp is dan waarschijnlijk niet meegenomen.
Het gaat om een hatchback met 1.6 16v ecotec motor.

Alvast dank.

suppressor

Geplaatst door suppressor (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

suppressor (0), 11 jaar geleden

Niemand?

Welke kleur kvs moet er trouwens in een Astra F? Mag gewone blauwe of moet er G12 of G12+ in?

Punt (35) PRO, 11 jaar geleden

Wat heet makkelijk ! Als je dit nog nooit gezien hebt niet ! Om het goed te kunnen doen heb je wel speciaal blokkeer-gereedschap nodig . Als het werkelijk de pomp blijkt te zijn die lekt is het wel jammer dat hij niet met de riem vervangen is .
Persoonlijk prefereer ik longlife koelvloeistof . Is de radiateur nog in goede conditie ? De termostaat misschien ook ?!
Succes.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.