Opel Astra: Opel astra 1995 valt spontaan uit, start nu niet meer

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600

Ik heb sinds een tijdje een probleem met een astra 1.6 uit 1996.
Deze valt spontaan uit tijdens het rijden.De ene keer kun je een dag probleemloos rijden de andere keer valt hij na een uur uit. Een aantal keren heeft hij gewoon weer gestart als hij was uitgevallen. Maar dat doet hij nu ook niet meer. Als ik hem nu probeer te starten gebeurt er niks er draait geen startmotor terwijl de accu wel genoeg spanning heeft.
Ik heb de volgende dingen al vervangen:

-bougies
-bobine
-krukaspositiesensor

Deze dingen zijn vervangen toen de auto wel nog starte nadat hij was uitgevallen.
Ik zit zelf te denken aan het contactslot en/of startonderbreker.
Nu is het zo dat er een soort van startonderbrekerkastje (denk ik) links naast het stuur zit,deze is echter nooit gebruikt geweest.

Ik hoor graag tips of tricks waar ik het beste kan zoeken..
Gr Jaan

Jaan

Geplaatst door Jaan (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Punt (35) PRO, 11 jaar geleden

Zo'n aftersale startonderbreken zou ik als eerste er uit halen . De inbouwer maakt je het vaak niet moeilijk ,dus gewoon de doorgeknipte bedrading weer aan elkaar koppelen . Wel solderen als het even kan om slechte verbindingen te voorkomen. Doe een optie tegelijk ,om niet in de mogelijkheden verstrikt te raken .
Contactslot defect kan ook ,maar bij opel breekt wel eens dat stiftje af van het mechanische deel ..... Maar daar valt je motor niet van uit.
We horen wel van je waar het schip strandt. ?!

Jaan (0), 11 jaar geleden

Ik zal eens kijken of ik hem er tussen uit krijg.
Wat ik wel raar vind is dat als ik de auto aantrek, hij gewoon loopt.

Punt (35) PRO, 11 jaar geleden

Dus contact wordt wel gemaakt! . We gaan dus zaken uitsluiten . Loopt/draait de brandstofpomp als je het contact aan zet . Het kan heel goed zijn dat alleen de startmotor en of de ECU onderbroken is .
Draad van de brandstofpomp loopt links onder de bekleding en op de dorpel ,blauw-rood van kleur .
Kan natuurlijk ook aan het contactslot liggen . Haal de kap om de stuurkolom weg .Denk aan de 2 schroeven onder het stuurwiel!!en meet of de spanning doorgegeven wordt aan de startmotor-draad . Kleur is bij opel aan beide zijde dezelfde .
Succes.

Jaan (0), 11 jaar geleden

Hey Punt,
Startmotor krijgt geen spanning van het contactslot....

Punt (35) PRO, 11 jaar geleden

Nu nog even zoeken of het van/door het contactslot komt . Dat electrische deel kost de hele wereld niet en bij twijfel vervangen .
Vroeger jaaareen geleden vervingen we die startstand door een drukknop. Nu hebben bijna alle auto's dat systeem weer ontdekt . Bij jij ook weer bij de tijd. lol. Dat verklaart nog niet het uitvallen behalve als je de sleutel een klein stukje beweegt en dan hetzelfde meemaakt. Niet toevallig een hand sleutels aan het sleuteltje hangen .??? Een labeltje is meer dan genoeg.
Groeten.

ronny530 (0), 11 jaar geleden

Of een Astra van dit bouwjaar een start onderbreker heeft durf ik te betwijfelen, Afslaan slecht starten komt vaak door sludge in de verdelerkap. De 1.6 is een simpele motor dus moet je die ook simpel benaderen vooral als het een 1.6 cnz betreft.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.