Opel Astra: Astra G start niet als deze warm is

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.7 CDTI 59KW

Beste,

Al een paar weken problemen met het starten van mijn auto als de motor warm is, echter sinds zaterdag slaat deze ook af tijdens het rijden. De startmotor draait goed rond maar de motor slaat niet aan. Als ik het even laat afkoelen dan start deze gewoon en kan ik weer verder rijden. Lampjes die branden tijden het afslaan zijn motormanagement lamp en elektronische koeling. Sinds zaterdag is het ook een scheurend geluid hoorbaar als ik de auto probeer te starten, het lijkt op een EGR klep, maar ik heb het ook gelezen dat het BDP sensor kan zijn.


Zijn er mensen met het soortgelijke problemen aangezien ik niet van alles wil vervangen en me zelf zo op de kosten ga jagen.

Alvast bedankt!

Sanci

Geplaatst door Sanci (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

oldford (0) PRO, 12 jaar geleden

In combinatie met het afslaan en het moeten wachten denk ik ook BDP-sensor (krukaspositie sensor).

Sanci (0), 12 jaar geleden

Bedankt voor je reactie Oldford, zojuist bij een garage geweest, ze gaan mijn auto morgen uitmeten, ze denken inderdaad aan een BDP sensor of thermostaat.

oldford (0) PRO, 12 jaar geleden

Met een defecte thermostaat wordt de motor te warm of blijft deze te koud.
Afslaan zal hij dan normaal gesproken niet doen. Ook afkoelen omdat de motor niet aan slaat hoeft dan niet.

Sanci (0), 12 jaar geleden

Vanochtend wou ik de auto naar garage brengen, en vlak er voor viel deze weer stil. Gelukkig was het niet ver van de garage en kon deze gesleept worden. Daar auto uitgelezen en het geeft storing bij nokkenas sensor. Deze gaat vandaag vervangen worden, hopelijk zal mijn auto niet meer afslaan. Hoe dan ook ik hou de forum op de hoogte van dit probleem!

oldford (0) PRO, 12 jaar geleden

Weet je het nummer van de foutcode ook?
Want ik kon in TIS-2000 (Opel documentatie) niets vinden over een fout op de nokkenas sensor.

Sanci (0), 12 jaar geleden

Exacte code ben ik inmiddels vergeten :), maar volgens mij was het in de trend van 10035, maar ik kan me wel hierin vergissen!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.