Opel Astra: Astra G storingslampje brandt: (brandstoppomp kapot??)

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 DTL 16v

Hallo allemaal,

het storingslampje van mijn astra brandt sinds vorige week. Het brandde vaak als ik de auto 's morgens voor het eerst opstartte en nadat de toerenteller boven de 2000 ging, was het voorbij. Verder reed hij heel normaal. Maar sinds een paar dagen brandt het lampje af en toe tijdens het rijden waarbij de toerenteller op 0 blijft en helemaal niet reageert en de trekkracht daalt als ik gas geef ( hij gaat in de noodloop? ). Ik ben toen naar een garage geweest en heb de auto laten uitlezen. Hij gaf als foutcodes de toerenteller en iets met injectiepomp blabla. De monteur vertelde me toen dat de 'brandstofpomp' kapot was en vervangen moest worden.
Maar is het niet zo dat bij een kapotte brandstofpomp de motor niet opstart of dat het tijdens het rijden uitvalt? Bij mij is dit niet het geval waardoor ik me afvraag of het uberhaupt wel de brandstofpomp is?? De momenten wanneer het storingslampje niet brandt rijdt de auto heel normaal, dus geen trekkracht problemen etc.

Dr.MT

Geplaatst door Dr.MT (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

henk benzinetank (0) PRO, 15 jaar geleden

Als de toerenteller op nul blijft staan, en motor loopt slecht duidt dit op een defecte krukassensor.

Henk

LOTUS (0) PRO, 15 jaar geleden

denk ook aan krukassensor pomp k

LOTUS (0) PRO, 15 jaar geleden

Met Henk eens hoor
denk ook aan krukassensor , pomp kan wel
de juiste codes dat er waren zouden meer zeggen

Dr.MT (0), 15 jaar geleden

Als de brandstofpomp kapot zou zijn, zou de auto dan normaal rijden zoals bij mij het geval is ( wanneer het storingslampje niet brandt) ?

berendonck (0) PRO, 15 jaar geleden

Vervang eerst de krukas-sensor, als daarna, bij de koude start je lampje nog even brandt, controleer dan je gloeibougies, hij gloeit wel niet bij deze temperaturen, maar meet ze wel door bij de koude start.

Dr.MT (0), 15 jaar geleden

Hey bedankt iedereen!
Ik heb de krukas-sensor laten vervangen en de auto rijdt al een paar dagen weer als een zonnetje! Ik heb tot nu toe geen storingslampje zien branden.

driekske (0), 15 jaar geleden

vervangen? veeg hem een keer schoon, wil ook wel eens helpen.....

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.