Opel Astra: Astra-g Y1.7dt 2001 Rare probleem

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: Y1.7 DT

Goedemiddag techneuten,
ik heb hier een astra y1.7dt staan uit 2001, 2 maanden terug was er een probleem met diesel toevoer en heb toen ecu(isuzu) op de pomp open gemaakt en gesoldeerd(tips uit deze forum). de auto liet als nieuw,maar nu, er is een olie pomp ergens vervangen op een vakantie oord en de auto deed het gewoon volgens klant,maar na +/-1000km, begon de auto te stotteren en inhouden op 2000 a 2500 toeren,dus geen vermogen totdat het lampje aangaat en de motor afslaat. hierna doet het niet meer.
auto is opgehaald uit Frankrijk en hier sloeg hij gewoon aan maar toch inhouden bij gas geven en afslaan met rijden en soms slaat hij niet zomaar aan pas na een tijdje.
met start pilot slaat hij aan en blijft lopen maar na 5 minuten slaat hij weer af en niet meer aan de praat te krijgen. de pomp stond 2 tandjes verkeerd, dit heb ik zaterdag in orde gemaakt en sloeg de motor gelijk aan.
na rijden is het probleem het zelfde dus afslaan en inhouden.
Zaterdag uitgelezen (Gutmann) en geeft aan als defect snelheidsensor en remschakelaar. ik vind het niet logisch omdat hij inhoudt ook als je niet rijdt lijkt of hij op drie cilinders loopt als je probeerd gas te geven boven 2000 toeren....
WAT KAN HET ZIJN? DE POMP OF IS HET MISSCHIEN TOCH IETS ANDERS...
Alle suggesties zijn meer dan welkom...

mvg SGS

rr10523

Geplaatst door rr10523 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Opeltje (0) PRO, 15 jaar geleden

snelheids sensor lijkt mij de bdp gever.......

ellompo (0) PRO, 15 jaar geleden

check de stekker van het pompstuurapparaat, het komt voor dat er door interne lekkage diesel inzit. dat veroorzaakt rare klachten. zit er diesel in deze stekker controleer dan ook de motor stuurapparaatstekkers.

rr10523 (0), 15 jaar geleden

...Maar bij die stekker komt toch geen diesel? ik heb het een paar keer los getrokken, is ok en ook geen corosie!. of heb ik een verkeerde stekker?
ik ga vandaag een Bdp sensor halen bij de dealer en dan meld ik of er vooruitgang is geboekt, alvast bedankt iedereen!
mvg SGS

ellompo (0) PRO, 15 jaar geleden

als je de enkele stekker van het pompstuurapparaat heb los genomen, dan had je de goede. er is een serie Y17DT geweest waarbij de brandstof uit de pomp door de bedrading heen liep.

rr10523 (0), 15 jaar geleden

Goedemorgen iedereen,
Alvast bedankt voor jullie meedenken.
Zoals gezegd, ik heb bij de dealer BDP-gever gehaald en gemonteerd, de motor sloeg in een keer aan en liep ook gelijk goed, ik heb twee dagen mee getoerd en blijft goed. txs all
mvg SGS

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.