Opel Astra: Astra H 1.9 CDTI valt in noodloop

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 cdti 100 PK

Auto valt in noodloop, 2 lampjes die branden (auto met sleuteltje en ESP lampje) en stationair toerental zit op ong. 1200 tpm
Kan tijdens het rijden gebeuren. Is ook al voorgekomen dat na het starten auto meteen in noodloop gaat. Gaspedaal reageert in alle gevallen niet meer.
Contact uitzetten en weer starten helpt doorgaans, is ook al voorgekomen dat ie tot 3 keer bij starten in noodloop gaat ..
Iemand een oplossing. Auto is inmiddels 3 keer uitgelezen maar het blijkt een harde storing. Geeft geen EGR aan overigens ... Alvast bedankt !

Herijgers

Geplaatst door Herijgers (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Welke storing is er hard? Want die moet je dus oplossen/repareren/vernieuwen.

Herijgers (0), 13 jaar geleden

Nou, ik bedoelde eigenlijk hard in de zin, dat ie steeds terugkomt. Soms is het toch zo dat je een aantal storingen kunt wissen/resetten, en dat het dan verholpen is. U heeft geen idee wat het betekend, of is het te breed om te zeggen wat het is?!

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Het is net als in de reclame; Wrijven helpt niet, Rennies wel. Hier is dat: resetten helpt niet, repareren wel.
Wat zijn de codes, liefst compleet met nummer, die er uitgelezen worden?

Ralf_Jensen (0) PRO, 13 jaar geleden

Beste Hijgers,

Het uitlezen moet natuurlijk wel gebeuren op het moment dat deze een storing heeft. Of bijv. in noodloop zit.
Anders kan het nl. zijn dat het systeem geen storing herkend. Wellicht is er tijdens het uitlezen geen storing geweest.?
Het noodloop programma kan optreden bij een probleem met je brandstofvoorziening, kat., of ontsteking. Deze kunnen dan ook nog eens andere zaken beinvloeden.
Vanachter de PC is dit niet na te gaan.

En om nou iedere keer opnieuw te starten om dan maar te denken, een RESET uit te voeren ??!?
Eerst oplossen, dan resetten.

S6

Ralf

Herijgers (0), 13 jaar geleden

De directe codes heb ik zo niet bij de hand, de auto staat inmiddels ook bij de garage. Morgen gaan ze kijken wat de uiteindelijke oorzaak zal zijn. Deze garage heeft hem al eens uitgelezen, en gereset. Nu de auto een 'geschiedenis' heeft weten ze dat alleen resetten geen zin heeft. Wat dat opnieuw starten betreft, dat is wel nodig als je op een provinciale weg zit en er een truck van achteren aan komt denderen .. Ik had dus niet de illusie dat ie dan reset, maar ik kan dan wel in ieder geval doorrijden ..
Wat ik raar vind, is dat het motormanagement lampje niet brandt, en wel het ESP (auto met slipspoortje) lampje. Ik zou dus zeggen dat het daar gezocht moet worden?!

Omdat ik mijn vinger niet op het probleem kan leggen, had ik gehoopt dat iemand dat hier wel kon. Dat was dus de intentie om dit probleem hier op problemcar te zetten.

Ow en Ralf: Hoewel ik gewend ben dat mensen mijn naam niet goed lezen ..het is HERIJGERS ;-)

Heren, alvast bedankt voor jullie aandacht!

Groet, Ivo Herijgers

Herijgers (0), 13 jaar geleden

Probleem lijkt na 2 weken in de garage opgelost te zijn, maar ik blijf voorzichtig met uitspraken ..
Er was een 1 of ander stekkertje gecorrodeerd, deze hebben ze schoongemaakt, ingevet en weer ingeplugd ... Ik hoop dat het dit is ..ben het beu!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.