Opel Vectra: Auto houdt onder het rijden in

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: Automaat

Mijn Vectra geeft ineens tijdens het rijden die steeksleutel aan ( waar blijft de gereedschapskist??) Hij houdt dan in..het gebeurt niet iedere keer dat ik rij maar wel steeds vaker, tijdens het rijden gaat het ook weer uit..
Wat kan dit zijn?

Vectra hmm

Geplaatst door Vectra hmm (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

jacques1967 (0), 13 jaar geleden

Probeer eens een dieselsysteemreinigingsmiddel, Pro tec bijvoorbeeld of een ander gelijkwaardig merk, die dus door de diesel gaat , te verkrijgen bij de betere vakzaken. Tip; gooi op een volle tank 3 flacons , en laat de motor eens op 5000 toeren draaien voor een halve minuut , zonodig , met beleid! , enkele keren herhalen. Of ga een stukje rijden en laat de motor meer toeren maken dan normaal , vooral bij doortrekken maar aangezien u een automaat heeft , kunt u beter in z,n P stand flink gas geven , dus stilstaand. Heeft bij mij al een paar keer geholpen. Echter, er kan natuurlijk ook meer aan de hand zijn. Ik zou zelf de auto laten uitlezen , dan weet je wat er mogelijk aan de hand is.

Zodra het steeksleuteltje in beeld komt gaat de motor tijdelijk in noodloop.
Als het hetzelfde is , zoals in mijn geval, dan kun je op dat moment ook niet meer dan 3000 toeren maken. Waarschijnlijk is er ergens overmatige inwendige vervuiling waardoor een bepaalde druksensor een storing kan veroorzaken en dus een melding geeft(de steeksleutel). Het middel reinigt dmv de diesel het interne systeem . Veel merkdealers gooien het middel standaard in de diesel bij een beurt. Is uw type motor toevallig ook de 2.0 dti?

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Als dat lampje aan gaat is er een foutcode opgeslagen. Die kun je door de dealer laten uitlezen.
Dat scheelt een hoop gezoek en gissen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.