Opel Corsa: auto schokt bij afremmen en optrekken, motorverklikkerlicht aan

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Beste,

Mijn auto heb ik afgelopen week moeten laten staan omdat er ineens allerlei lampjes gingen branden: het motorverklikkerlicht ging aan en mijn olielampje ging knipperen. Olie was vlak ervoor nog gecheckt en niks mis mee. Ook nadat deze lampjes gingen branden begon hij bij het afremmen en optrekken te schokken, vergelijkbaar met optrekken in een te hoge versnelling. Tijdens het rijden zelf was er eigenlijk weinig aan de hand. Auto ging geloof ik in noodloop dus heb ik hem thuis gekregen en laten staan durfde er niet meer verder mee te rijden. Op de weg naar huis bleef het motorverklikkerlampje branden en olielampje was inmiddels uitgebleven.
Het enige wat ik kan zeggen dat me een beetje opviel was dat de laatste dagen de uitlaatgassen wat witter waren dan normaal. Ik dacht in eerste instantie dat dit kwam door de kou buiten maar ook als de motor warm was bleef dit dus dit was misschien wel een indicatie dat er iets mis was.

Hopelijk kan iemand me hier wat over vertellen voordat ik morgen naar een garage ga waar ik nul ervaring mee heb (niet mijn woonplaats)
alvast bedankt!

Buzz1234

Geplaatst door Buzz1234 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Buzz1234 (0), 11 jaar geleden

Ohja en het is een automaat.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.