Opel Corsa 2010: Auto schud bij wegrijden

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: A14XER, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 74

Auto schud bij wegrijden tot ongeveer 60 a 70 km/u
Op constante snelheid niks aan de hand, maar bij optrekken en met name als er iets achter hangt, is het erger als solo.
Ik verdenk de aandrijfassen en met name de homokineten. Hij maakt ook een beetje een knoekent geluid bij achteruit rijden. Dit deed hij al vanaf de 60000 km, maar dat schudden is iets wat er vanaf 90000 bij is gekomen en wordt erger.

Banden zijn het 100% zeker niet, want heb met de winter set het zelfde probleem.
Wie weet wat er kan zijn of kent dit probleem.

Gr Fred

kombikart

Geplaatst door kombikart , lid sinds 16 jaar geleden

4 Reacties

kaleido 1 PRO, 4 maanden geleden

Aandrijfas is goed mogelijk , is er een keer een hoes defect geweest ?
Anders as voor as los nemen , homokineten opnieuw invetten en kijken of je verschil voelt al is het maar even , dan weet je of het daar in zit.

kombikart, 4 maanden geleden

Er is nog geen ashoes kapot geweest. We hebben hem vanmiddag op de brug gehad, en gevoeld of er speling op zit. Er zat minimaal wat meer speling op de bijrijders kant als op de bestuurders kant. Wel maakt de bestuurders kant een krakend geluid bij achteruit rijden en sturen.
Vooruit hoor je niks. Morgen ga ik bij een Opel exper nog een second opinion vragen. Ik vind het geen probleem om een aandrijfas te vervangen, maar wel de goed uiteraard. Hahahaha

Gr Fred

kombikart, 4 maanden geleden

Gisteren bij een Opel specialist geweest, en die kwam ook met de aandrijfas. Het is geen probleem wat specifiek bij de Corsa voor komt zei hij. Nu wordt het dus een vraag welke het is. Bij voelen was er niks aan de hand, maar ik ga er over nadenken ze gewoon allebei te vervangen.

Gr Fred

kombikart, 3 maanden geleden

Hallo.

3 weken verder ongeveer nu, en het werd steeds duidelijker dat het de aandrijfas aan de bijrijders kant was. Als je rustig reed was het nog wel te doen, maar het schudden werd erger, en je kreeg steeds meer het gevoel dat rechts voor het wiel los zat.
Vanmorgen aandrijfas vervangen en schudden is weg.
Was een klusje van niks. Alles bij elkaar binnen een half uur zat hij er onder.

Gr Fred

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.