Opel Astra tailgate c1.4NZ E2: Auto slaat plosteling af

Bouwjaar: 1993

Mijn astra slaat sinds een maand geregeld op onverwachte momenten af. De garage heeft de onsteking schoongemaakt van corrosie en verder alles nagekeken. Maar het probleem is helaas niet verholpen. Een jaar geleden had ik het probleem dat de auto zeer veel schokte, dat is toen verholpen door er een andere ontsteking in te zetten.

Nu schokt de auto af en toe (een keer of 2 a 3 per rit). En slaat dus af op een willekeurig moment, dit kan in elke versnelling zijn en bij een willekeurige snelheid. Na het afslaan kan de auto vaak pas weer na enkele minuten worden gestart. Het vreemde is dat ik ook soms probleemloos kan rijden, het lijkt alsof bij heel warm weer (weinig regen) de auto minder capsones heeft.

Is het probleem vocht bij de ontsteking of zouden er nog andere dingen aan de hand kunnen zijn.

Robert_van_H

Geplaatst door Robert_van_H (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Petje57 (0) PRO, 18 jaar geleden

Ontstekingsmoduul ( vonkversterker) defect. Zit onder de bobine.

eric64 (0) PRO, 18 jaar geleden

Ik denk zelf aan de stekker verbindingen in je verdeler ; de module is of kapot en dan loopt de auto niet meer of hij doet het wel.
Bij de betere automaterialenzaken kun je hem laten testen

rottieroodmax (0), 18 jaar geleden

Zit je brandstof leiding niet dicht.Ik heb het met een Kadett gehad.Ook willekeurig afslaan,naar de dealer geweest,onsteking nagekeken,was perfekt.Later zag ik het:De aanvoer van de leiding daar zat een knik in.De leiding heb ik vervangen door er een grotere lus van te maken en het probleem was helemaal verdwenen.
Kijk dus ook ff naar je brandstofleidingen.
gr Marcel.

Robert_van_H (0), 18 jaar geleden

Het probleem is inmiddels al enige tijd opgelost. Het zat hem in de spanningsmodule van de ontsteking.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.