Opel Astra: auto start niet en trekt niet meer op

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1300 coupé

Ik heb vorig jaar mijn astra coupé van 2006 tweedehands gekocht. Als ik mijn auto start gebeurd er helemaal niets, juist het lampje met de moersleutel is aan het pinken, af en toe moet ik 10 keer proberen om hem te starten, als ik mijn sleutel in het contact steek en het lampje met de moersleutel begint te pinken dan weet ik al dat ik hem niet ga kunnen starten. Na 10 keer start hij dan uiteindelijk wel. De laatste tijd begint hij ook stil te vallen als ik aan het rijden ben, als ik aan een kruispunt kom en ik moet vertragen dan valt hij gewoon stil.

Nu had ik gisteren nog een groter probleem, hij wou uiteraard weer eens niet starten maar toen we uiteindelijk vertrokken, trok hij niet meer op. Wij zijn niet boven de 50km/u geraakt om naar huis te rijden. We zijn toen gaan tanken en dan kwam hij er effe terug door en na een tijdje weer maar 50. Toen we aan de kant gingen staan en hem herstarte dan deed hij weer normaal.

Ik durf eigelijk met moeite nog in mijn auto stappen want ik zit niet meer op mijn gemak.


poppemie

Geplaatst door poppemie (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Zullen wel 2 of meer dingen door elkaar zijn.
Wat betreft het starten: probeer eens een tijdje je reservesleutel.
Wat betreft de beperking van snelheid: laat de motor uitlezen bij de dealer. De foutcode(s) helpen enorm bij het uitvinden wat er aan de hand is.

rb77 (0), 13 jaar geleden

en, problemen opgelost?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.