Opel Astra: met airco aan witte rook onder de motorkap

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.2

Heb vorige week mijn airco laten maken was een vrij dure reparatie want zowel de condensor als de pomp moesten vervangen worden .Heb sinds die tijd regelmatig de airco aangehad totdat ik vandaag ongeveer de airco zon 5 min aan had staan toen er dikke witte rookwolken onder de kap vandaan kwamen ,heb gelijk de climate uitgezet waarna de rook ook ophield.Heb daarna de auto langs de kant gezet om te kijken wat er gaande was ,de gehele rechterkant (als je voor de auto staat) zat onder een geel/groene vloeistof waarvan ik geen idee heb waar het ergens vandaan is gekomen .

Ik zou gelijk naar het bedrijf terug zijn gegaan maar die zijn sinds gisteren 3 weken met vakantie .

heeft iemand enig idee wat dit kan zijn ?

mvg peter

petercabrio

Geplaatst door petercabrio (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Hans4040 (325) PRO, 13 jaar geleden

Dat geel groene spul is de contrastvloeistof, om lekken op te sporen in de airco installatie.
Er is dus een lek...

mvg,
Hans

marwess (0) PRO, 13 jaar geleden

goede dag

waarschijnlijk je ventilator niet mee gedraaid waardoor de druk te hoog is opgelopen en vervolgens afgeblazen of iets kapot geklapt

gr

martin

petercabrio (0), 13 jaar geleden

hallo

allereerst bedankt voor het meedenken .
heb het nog eens opgezocht maar als de ventilator van de condensor niet meedraait zou er allereerst een waarschuwingslampje moeten gaan branden dat er een defect is in het cicuit ,en dan zou deze op het noodprogramma moeten overschakelen wat betekent dat de ventilator van de radiateur het overneemt dus dat deze oververhit is geworden lijkt me stug maar ik sluit niks uit .

ga morgen langs een erkent aircostation omdat ik volgende week op vankantie ga en ik wel met een goed gevoel op pad wil .

ik laat nog weten wat de oorzaak was .

mvg peter

pe3hmp (0) PRO, 13 jaar geleden

lijkt me dat je op de dure rapararie garantie hebt.

petercabrio (0), 13 jaar geleden

gisteren met de auto op pad geweest maar konden zo niet zeggen wat er was moet er vrijdag mee terug ,ze dachten aan een verstopping in een slang of toch dat de ventilator niet aanslaat waardoor de druk te hoog word en deze via zn overdruk eruit gooit morgen weet ik meer.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.