Opel Astra: auto start soms niet

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 16. 16v

Mijn auto start soms niet . d.w.z de start motor draait niet rond. nu heb ik al meerdere oplossingen gehoord . Bijvoorbeeld kontakt slot, start motor , relais, en massa kabel. nu heb ik de massakabel van de startmotor onroest en het euvel bleef 3mnd weg. Nu had ik gisteren weer problemen. Ik kreeg hem niet aan de praat. Nu ben ik met een multimeter gaan meten of ik een massa op het blok had. Die was er dus niet !!. Ik heb toen een draad gepakt deze aan de - van de accu gedaan en daarna aan het blok gelegd. De auto starte meteen !!. En nu start hij ook weer normaal. Dus ik denk dat ik een slechte massa kabel kan hebben. dit is natuurlijk eenvoudig op te lossen met een andere massa kabel te verbinden. Maar zou het niet kunnen dat de startblokkering moeilijk loop te doen zodat de auto niet start. ? Zou het kunnen dat de startonderbreking de massa onderbreekt ?. Als ik natuur lijk een massakabel erbij leg heb ik de kans dat ik de startblokkering omzeil dat wil ik natuurlijk ook niet. Nu is mijn vraag : wat onderbreekt de startblokkering ? massa, startmotor , bobine ? brandstofpomp ?.
Wat moet ik doen ? want ik begin het vertrouwen in mijn stalen ros serieus te verliezen.
of heeft iemand ook deze problemen gehad.

ik hoop gauw een reactie te horen.
groetjes Ivo

vereecken

Geplaatst door vereecken (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Jerommeke01 (0) PRO, 16 jaar geleden

om verdere electronicaproblemen (ontsteking ed.) te voorkomen, direct dikke massa-kabek van blok naar chassis leggen. Dit geeft geen problemen voor startblokkering

Jerommeke01 (0) PRO, 16 jaar geleden

sorry, massa-kabel

downforthecause (0) PRO, 16 jaar geleden

Als hij weer niet start voel eens aan je plus- en min klem die op je accu zitten zijn deze of is er 1 zeer warm dan kun je beter even een andere klem erop zetten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.