Opel Astra: auto stottert soms na lang rijden

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.2 se

Hallo,

Ik ben een blije eigenaar van een Opel Astra Coupe Bertone. Sinds kort viel mij iets op. Dit was na een wat langere rit (60 kilometer onafgebroken) De auto begon te stotteren/haperen. dit was vlak voordat ik thuis was. toen ik hem de oprit op wou draaien sloeg de motor af en kreeg ik hem maar moeilijk weer aan het lopen. Stationair draaide die maar matig. Geen melding op het dashboard.
De 2 dagen erop had hij nergens last van op de korte woon/werk ritten (22 kilometer)
Vanochtend daarintegen had ik weer een lange rit en kreeg hij hetzelfde mankement. Stotteren en haperen. Toen ik thuis kwam ben ik na ongeveer een half uur vertrokken naar de garage en vanaf het wegrijden heeft hij dit probleem gehouden. Wat me opviel is dat de computer aangaf ook benzine te verbruiken wanneer ik mijn voet van het gas haalde. Ik heb bij de garage een afspraak gemaakt en 3 minuten later weer in de auto gestapt en de hele rit heeft hij dit probleem niet vertoond en liep hij perfect. Oke hij wordt vrijdag uitgelezen, maar ik heb zo'n voorgevoel dat dit alleen uit te lezen valt als hij dit mankement heeft en hier valt dus geen pijl op te trekken, behalve dat de kans vergroot na lang rijden.

Komt dit iemand al bekent voor?

Mijn onervaren gedachtes gaan uit naar : valse lucht, EGRklep, Sensor kruk/nok as, LuchtMAssaMeter, Lambdasonde, Onsteking (bobine,bougies, kabels)

Toch zal er het een en ander uit te sluiten moeten zijn, met het gegeven dat het probleem zich wisselvallig voordoet.

Ik houdt jullie in ieder geval op de hoogte wat de ontwikkelingen zijn.

jory

Geplaatst door jory (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

voyager (0), 9 jaar geleden

Dan maar vooraf een lange rit maken en later een monteur in de auto nemen met uitlees apparatuur en laten rijdend uitlezen.Vooral als de storing zich voordoet.

kleijn (0), 9 jaar geleden

denk toch ook je bdp oftewel krukas sensor

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.