Opel Astra 2010: Auto stottert/hapert bij optrekken

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Benzine, Transmissie: M32 6-speed, Motorcode: A14NET, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 88

Sinds kort ben ik in het bezit van een Opel Astra J 1.4 Turbo met 120 PK.
De motor draait prima stationair en start altijd in een keer. Echter merk ik dat de motor, vooral wanneer ik in de 3e en 4e versnelling rijd, stottert of hapert bij vol gas. Dit doet hij alleen tussen de 2000 en 3000 toeren. Bij constant gas of half gas merk je het probleem niet.

Er zijn geen foutcodes bij uitlezen met een OBD stekker en er branden geen lampjes in het dashboard. Volgens de stekker heb ik ook volledige brandstofdruk. De bougies en bobine heb ik al vervangen, echter zonder resultaat. Ik heb van Wynn's afgelopen 2 tankbeurten injector cleaner en petrol cleaner 7 toegevoegd om het gehele systeem te reinigen, het probleem blijft bestaan.

Iemand advies?

EmielDP

Geplaatst door EmielDP (0) , lid sinds 6 maanden geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

harry4203 (420) PRO, 6 maanden geleden

Ik ken deze motoren niet goed genoeg om te weten of ze bv ook last hebben van klepvervuiling en dat soort dingen, maar ik zou en iig toch eerst eens met een opel-tester uitlezen. Die obd-lezers zien vaak erg weinig fouten.

    Bedankt voor je reactie, ik zal eens langsrijden - EmielDP (0), 6 maanden geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.