Opel Vectra: auto valt in noodprogramma tijdens rijden

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2ltr DTH

Tijdens het rijden afgelopen week begon plots het verklikkerlichtje van de motorelektronica te branden en de auto viel in een soort noodprogramma waardoor ik hem op de vluchtstrook kon zetten. Meteen daarna pakte hij weer toeren op en ging het lampje uit. Inmiddels is dit reeds 6 keer gebeurt, compleet willekeurig. Mijn vakgarage ( niet opel) heeft de storing niet kunnen uitlezen. Twee maal toen het gebeurde heb ik meteen de koppeling in getrapt en gas gegeven, toen ging de storingslampje uit. Vanmorgen bij een storing werkte dit niet echter nadat de motor uit was en na enkele minuten weer gestart was, was de storing weg, voor hoelang........?
Wie weet wat dit kan zijn?

hermar

Geplaatst door hermar (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

berendonck (0) PRO, 15 jaar geleden

Toch uit laten lezen op foutcode's.

j4706 (0), 15 jaar geleden

[quote=berendonck]Toch uit laten lezen op foutcode's.[/quote]
waneer dit het geval zich voor?

j4706 (0), 15 jaar geleden

laat de egr klep eerst maar eens reinigen en probeer het dan maar eens weer of het dan beter is , als dit het geval is vervang hem dan maar, reinigen is een nood oplossing.

kleijn (0), 15 jaar geleden

zo,n jonge auto .
rij gewoon naar de dealer
die hebben daar de goede spullen voor
om uit te lezen
mvg willem2

hellbat (0) PRO, 15 jaar geleden

[quote=j4706]laat de egr klep eerst maar eens reinigen en probeer het dan maar eens weer of het dan beter is , als dit het geval is vervang hem dan maar, reinigen is een nood oplossing.[/quote]
Reinigen HOEFT niet perse een noodoplossing te zijn. Sommige mensen die graag geld uit hun zak geklopt willen hebben denken dat wel, maar indien een egr op een goede manier gereinigd wordt, gaat hij weer net zolang mee als een nieuwe. STERKER NOG, met een bepaald onderhoudsmiddel kun je hem zelfs nog veel langer redden dan dat, alleen,tja, zo'n flesje kost wel weer geld, en ach, wat wat maakt dat nou uit, als je geld zat hebt, schroef je er elk jaar preventief gewoon een nieuwe op, kan het ook nooit verkeerd gaan. En als je dan echt geld teveel hebt, koop je gewoon elk jaar een nieuwe auto, dan ben je van die onderhoudsbeurten ook gelijk af.


Groeten Marcel

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.